8. 11. 2009

Bonova razmišlja, kako "ozemljiti" ekipo

Po treh tekmah v skupini B v ligi prvakinj je Krim Mercator še edina neporažena ekipa. Po odličnih predstavah in treh visokih zmagah proti Mezu, Aalborgu in Hypu so zdaj seveda narasli apetiti in pričakovanja slovenske javnosti, česar se zaveda tudi trenerka Marta Bon.

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Seveda sem zadovoljna tako zase kot za ekipo, istočasno pa se seveda 'zemljim' in razmišljam o tem, kako "ozemljiti" ekipo ter tudi pričakovanja, ki so po takšnih uspehih iz dneva v dan večja. Vsi vemo, kaj pomeni vrhunski šport in kako v njem tečejo stvari. Vesela sem zaradi posameznic, ki so v ekipi, saj lahko postanejo vrhunske igralke. Danes je izvrstno delovala  obramba na čelu s Sergejo Stefanišin in tudi Jeleno Grubišič. Ne morem mimo pohval za izvrstne Marino Vergeljuk, Ljudmilo Bodnjevo, Majo Zrnec, Aljo Jankovič... Krim Mercator je bil danes zares suveren. Vzeli smo vse osti, ki jih ima Hypo. Mogoče je Hypo res izgledal nebogljen, toda predvsem zaradi naše dobre igre. Mislim, da je bil to ključ za uspeh proti Avstrijkam, ki imajo dobro ekipo in ki zagotovo še niso rekle zadnje besede. Seveda sem ob pripravi na tekmo delala več scenarijev, zato se ob slabšem začetku pravzaprav niti nisem ustrašila. Zato sem lahko mirna, saj vem, kaj je ekipa sposobna, če se znajde v težavah. Vedela sem, da se lahko iz njih dobro in pravočasno izvijemo."

 

Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja: "Mogoče je s tribune vse skupaj zares izgledalo kot v pravljici, toda na igrišču ni bilo tako zelo enostavno, kot kaže končnih enajst zadetkov razlike. Treba je poudariti, da je Hypo prišel v Ljubljano zelo motiviran, še posebej zaradi kazni in odstopa trenerja Gunnarja Prokopa. Toda Avstrijkam nismo pustili, da bi pokazale svojo vrednost. Naša "mašina" je kmalu začela mleti, potem pa nasprotnice seveda niso imele več nobene možnosti."

 

Dragana Cvijič, igralka Krima Mercatorja: "Ekipa Hypa je seveda zelo dobra, toda me smo hotele na vsak način zmagati. Mislim, da jim danes nismo dale niti minimalne možnosti, da bi nam to preprečile. Naš edini cilj, h kateremu na vsaki tekmi tudi težimo, je vselej zmaga. Ob tem bi se rada zahvalila tej čudoviti publiki, ki nam je na tekmah kot osmi igralec. Kaj takšnega še nisem nikoli doživela."


Foto: RK Krim Mercator/Aleš Fevžer

Krimovke do tal potolkle avstrijski HypoLiga prvakinj - sezona 2009/10