10. 11. 2009

Velenjski rokometaši v sredo ob 19. uri v Nemčiji proti še neporaženemu Rheinu Neckarju

Po minimalnem domačem porazu proti Veszpremu (27:28) čaka rokometaše Gorenja Velenja že nova preizkušnja v evropski ligi prvakov. V petem krogu bodo izbranci trenerja Ivice Obrvana v sredo, 11. novembra, ob 19. uri gostovali v Nemčiji, njihov nasprotnik pa bo sloviti Rhein Neckar Löwen.

 

Nemški klub je trenutno vodilni v skupini B (ima enako število točk – šest – kot drugouvrščeni Veszprem), na dosedanjih štirih tekmah pa še ni izgubil. Tri od skupno štirih dosedanjih tekem je odigral na domačem igrišču, njegova skupna statistika pa sta dve zmagi in dva neodločena izida. "Levi" so v prvem krogu doma premagali Veszprem z 32:29, nato pa prav tako na domačem igrišču remizirali s Kielcami (29:29). Sledila je prepričljiva in visoka zmaga proti Bosni v Sarajevu (kar 39:24), v četrtek pa je Rhein Neckar pred domačimi gledalci nepričakovano zgolj remiziral s francoskim Chamberyjem (31:31). Proti Francozom je nemški klub še v 36. minuti vodil z 21:13, v 52. z 29:25, minuto in pol pred koncem pa z 31:29. Toda gostje so najprej zmanjšali le na zadetek zaostanka, nato pa v zadnjem napadu iz igre potegnili vratarja, ga nadomestili s sedmim igralcem v polju in pet sekund pred koncem tekme dosegli izenačujoči zadetek.

 

Na tekmi, ki bo v Karlsruheju in ki jo bo na drugem programu neposredno prenašala tudi TVS, je Rhein Neckar seveda v vlogi favorita. Ne samo zaradi imen igralcev in njihove kakovosti ter dosedanjega točkovnega izkupička, ampak tudi zaradi težav Gorenja z igralskim kadrom. Potem ko sta Ivan Čupić in Momir Rnić na sredini prvenstveni tekmi proti Ribničanom staknila poškodbi na „šuterskih“ rokah, vendar v soboto vseeno igrala proti Madžarom, sta po tekmi izpustila nekaj treningov. To velja tudi za Jureta Natka, ki zaradi povišane telesne temperature in viroze ni nastopil proti Madžarom v Rdeči dvorani.

 

Tekmo v Karlsruheju bosta sodila Arturas Malasinskas in Valdas Gecevicius iz Litve, delegat pa bo Norvežan Svein Olav Oie. Po sredinem obračunu v Nemčiji se bosta Rhein Neckar Löwen in Gorenje Velenje pomerila tudi v naslednjem (šestem) krogu v ligi prvakov. Tekma v Rdeči dvorani bo v nedeljo, 22. novembra, ob 15.30, nato pa bo zaradi reprezentančnih priprav za evropsko prvenstvo v Avstriji najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje prekinjeno do februarja 2010.   

 

 

Ivica Obrvan, trener Gorenja Velenja: "Zdaj bi bilo seveda najbolje, če bi lahko temeljito analizirali tekmo z Veszpremom, si pogledali večje napake in skušali to odpraviti. Toda zaradi časovne stiske moramo enostavno preskočiti ta del in se že popolnoma osredotočiti na Nemce. V ponedeljek smo opravili trening v Velenju, v torek preizkusili dvorano v Karlsruheju, v kateri igramo, v sredo zvečer pa nas že čaka tekma. Pričakovati dve točki proti Rheinu Neckarju, ki ima daleč najboljše posameznike v skupini B, bi bilo precej nerealno. Poleg tega so Nemci naredili dve napaki, saj so dvakrat izgubili točko na že pravzaprav dobljenih tekmah proti Kielcam in Chamberyju. Zaradi tega bodo proti nam še toliko bolj pazljivi in motivirani. Čeprav imamo težave s poškodbami in boleznimi, se seveda ne predajamo vnaprej. Če bomo igrali dobro in če ne bomo padli v njihov mlin, potem zna biti zanimivo. Moramo kontrolirati tekmo, tako, kot smo jo proti Madžarom. Hendikepirani smo na levem zunanjem položaju, kjer skušamo situacijo reševati s Harmandićem."

 

Ivan Čupić, igralec Gorenja Velenja: "Že večkrat smo dokazali, da se lahko, če igramo maksimalno, enakovredno kosamo z vsakim nasprotnikom. Verjamem, da so tudi ljudje to opazili in da nam bodo še naprej tako stali ob strani, kot so nam na sobotni tekmi proti Veszpremu. Kar se mene tiče, bom dal že na tekmi v Nemčiji od sebe vse, da se jim oddolžim za zadnjo tekmo v Rdeči dvorani."

Veszprem z minimalno zmago v Rdeči dvoraniSlovenski prvaki praznih rok iz ChamberyjaGorenje doseglo prvo zmago proti BosniVelenjčani v dramatični končnici izgubili na PoljskemLiga prvakov - sezona 2009/10