12. 11. 2009

Celjska zasedba v soboto v dvorani Zlatorog začenja pohod v pokalu EHF

Po dolgih letih igranja v evropski ligi prvakov rokometaše Celja Pivovarne Laško v tej sezoni čaka igranje v pokalu Evropske rokometne zveze. V soboto bodo evropski pohod začeli v dvorani Zlatorog, ko se bodo v tretjem krogu spopadli z ekipo Zaporožja iz Ukrajine.

Prva tekma med Celjem Pivovarno Laško in Zaporožjem bo v soboto, 14. novembra, ob 20. uri v celjski dvorani Zlatorog. Zaporožje je v letošnji sezoni - tako kot tudi Celjani - nastopilo v kvalifikacijah za evropsko ligo prvakov, a je bilo neuspešno. V skupini s PAOK-om (Grčija) in Strovolosom (Ciper) so Ukrajinci zbrali enako število točk kot grški klub (oba po tri - oba sta premagala Ciprčane in na medsebojni tekmi remizirala) in imeli enako razliko v zadetkih, a je med evropsko elito napredoval PAOK zaradi večjega števila doseženih zadetkov. V drugem krogu pokala EHF je Zaporožje na obeh tekmah premagalo Duklo iz Prage. "Pivovarji" bodo v evropskem tekmovanju precej močnejši, saj sta se po dolgotrajni odsotnosti vrnila Miladin Kozlina in Aleš Pajovič. V pokalu EHF, kjer med drugim nastopajo tudi tako slovite ekipe, kot so Aragon, Lemgo, Flensburg, Kadetten in drugi, bodo Celjani poskušali priti čim dlje. Trener Tone Tiselj upa na uvrstitev v polfinale.



Tone Tiselj, trener Celja Pivovarna Laško: "Do kvalitetnih podatkov o nasprotniku je bilo izredno težko priti. Ker veliko igralcev igra tudi v reprezentanci, smo si ogledali še te tekme, ki so jih igrali na nedavnem turnirju v Linzu. Njihova ekipa je izjemno visoka in mlada ter strelsko zelo dobro razpoložena, saj zadetke dosegajo iz vseh pozicij skorajda sorazmerno. Največ igrajo obrambo 6-0, toda po naših informacijah bi lahko za našo ekipo pripravili tudi drugo različico, to je 5-1. Veliko zadetkov dosegajo tudi iz nasprotnih napadov, ker imajo nizka in hitra krila. Imajo tudi nekaj še posebej kvalitetnih strelcev, to so Ljubčenko, Burka in Ostrouško, ki so s svojo višino sposobni zadeti tudi z več kot desetih metrov. Mislim, da je njihova slabša točka hitrost, prav tako pa nimajo toliko mednarodnih izkušenj kot naši igralci, kajti njihova ekipa je relativno mlada. Na naši strani je kvaliteta, izkušnje  in verjamem, da tudi boljša telesna pripravljenost."

Edvard Kokšarov, igralec Celja Pivovarna Laško: "Že dolgo časa nismo imeli evropske tekme, zato sobotno srečanje vsi željno pričakujemo. Za to tekmo se zelo dobro pripravljamo in o tem, kje igramo prvo srečanje, niti ne razmišljamo. Takšen je bil žreb, prvo tekmo igramo doma, drugo v gosteh. Sedaj smo osredotočeni na prvo srečanje, razlika v zadetkih nas ne zanima, razmišljati pa moramo le o svoji igri. Če prikažemo tisto igro, kot jo znamo, verjamem, da bomo dosegli ugoden rezultat in si še dvignili samozavest pred povratno tekmo v Ukrajini. Seveda pa pričakujem našo zmago - tako v Celju kot tudi na gostovanju."

Aleš Pajovič, igralec Celja Pivovarne Laško:
"Res sem zelo vesel, da sem znova na igrišču. Občutek po petih mesecih je res dober. Igral sem že dve tekmi, prvo proti Merkurju in sedaj proti Krškemu, na katerih smo resnično prikazali pravi pristop. Zadovoljen sem tudi s svojimi igrami, seveda pa mi še manjka tekmovalni ritem. Sedaj sem bil po tekmi kar malce utrujen, a to je po tolikšnem času normalno. Verjamem, da bom že z naslednjimi tekmami ujel ta ritem in se povsem vključil v igro. Ukrajinci imajo mlado in visoko ekipo, a kot je dejal že Kokšarov, se moramo mi osredotočiti na našo igro in z dobrim pristopom narediti svoje. Potem nam bo veliko lažje. V prvi tekmi gremo na zmago, šele nato pa bomo začeli razmišljati o povratni tekmi."



Spored in rezultati evropskih tekmovanj