15. 11. 2009

Krimovke visoko zmagale na Danskem in si že zagotovile napredovanje med osem v Evropi

Rokometašice Krima Mercatorja so v četrtem krogu skupine B v ligi prvakinj dosegle že četrto zmago. Na Danskem so premagale Aalborg z 38:32 (20:16) ter si zagotovile tako prvo mesto v skupini kot napredovanje med osem najboljših klubov v Evropi. Naslednjo tekmo bodo igrale šele januarja 2010 na domačem igrišču proti Metzu.

 

 

Aalborg – Krim Mercator 32:38 (16:20)

 

Aalborg – Dvorana Gigantium Arena, gledalcev: 2500, sodnika: Muro in Rodriguez (oba Španija).

 

Aalborg: Vojčić (7 obramb), Soby (7 obramb), Aagaard, Torstensson 5, Jorgensen 1, Toveby 1, Sullivan, Seglem 1, Boson 6, Bille-Hansen 8, Wallther 1, Batinić 3 (1), Ebbesen, Mortensen 6 (2).

 

Krim Mercator: Grubišić (10 obramb), Stefanišin (8 obramb), Zacsik 9 (5), Vergeljuk 2, Mavsar 1, Vidic 3, Bodnjeva 5, Koren, Jankovič 5, Cvijić 2, Prebil, Zrnec 8 (3), Lekić 3, Sousa.

 

Sedemmetrovke: Aalborg 6 (3), Krim Mercator 8 (8).

 

Izključitve: Aalborg 12 minut, Krim Mercator 12 minut.

 

Rdeči karton: Thorstensson (41. minuta).

 

 

V dvorani Gigantium Arena so prvi zadetek sicer dosegle rokometašice Aalborga, toda slovenske prvakinje so odgovorile s štirimi zaporednimi in v peti minuti povedle že s 4:1. Med izključitvijo krožna napadalke Ljudmile Bodnjeve se je danska ekipa približala na minimalen zaostanek (3:4), toda na nasprotni strani je Krim Mercator spet štirikrat zapored zadel v polno in si v enajsti minuti priigral vodstvo z 8:3. Ljubljančanke, ki so nastopile brez poškodovane Ane Gros, poleg tega pa sta imeli Andrea Lekić in Dragana Cvijić manjše zdravstvene težave, so odlično igrale tako v obrambi kot v napadu, svoje pa je sedmimi obrambami v prvem polčasu dodala Jelena Grubišić.

 

Posledica tega je bilo stalno visoko vodstvo, ki se je v prvih dvajsetih minutah ves čas gibalo od petih do sedmih zadetkov. Ko je ekipa trenerke Marte Bon pet minut pred koncem prvega dela igre povedla z najvišjo prednostjo na tekmi v Aallborgu (sedem zadetkov – 18:11), je kazalo, da je odpora gostiteljic konec. Toda zaporedni izključitvi na Krimovi strani (Lekić, Sousa) je danska ekipa spretno izkoristila, naredila delni izid 4:0 in se v 28. minuti približala samo na tri zadetke zaostanka (15:18). začetek drugega polčasa je sicer pripadel dekletom z Galjevice, ki so po obranjeni sedemmetrovki Sergeje Stefanišin in dveh zadetkih Marine Vergeljuk povedle z 21:17, vendar so domače rokometašice – čeprav z igralko manj – zaostanek hitro prepolovile.

 

Po osmih minutah drugega polčasa je Aalborg zaostajal z 21:24, toda niz treh zaporednih zadetkov je Krimu znova prinesel veliko prednost (27:21). V vratih je blestela Stefanišinova, dansko mrežo pa so neusmiljeno polnile Bodnjeva, Maja Zrnec in Szandra Zacsik. Čeprav so gostiteljice v 41. minuti zaradi rdečega kartona ostale brez prve strelke Torstenssonove, šest minut pozneje pa so še vedno zaostajale za šest zadetkov (25:31), se niso predale. Med izključitvijo Vergeljukove so zaostanek prepolovile (28.31), nato pa je dvakrat zapored naredila napako Ana Batinić. Najprej ni izkoristila sedemmetrovke (obranila jo je Grubišićeva, ki je nato do konca tekme ostala v vratih), v naslednjem napadu pa je zadela še vratnico.

 

Kljub temu se je Aalborg v končnici še dvakrat približal na tri zadetke razlike (31:34 in 32:35), toda po njegovi minuti odmora je Krim Mercator dosegel še tri zadetke in si na Danskem priigral visoko zmago. Z zmago v Skandinaviji so si Ljubljančanke že po četrtem krogu zagotovile prvo mesto v skupini B in napredovanje med osem najboljših klubov v Evropi, tako da bosta zadnji dve tekmi zgolj formalnost. V evropski ligi prvakinj zdaj sledi premor, dolg skoraj dva meseca, tako da bo Krim Mercator naslednjo tekmo igral šele 9. januarja 2010, ko bo v dvorano na Kodeljevo prišel francoski Metz.


Izjave po tekmi Aalborg - Krim Mercator

Liga prvakinj - sezona 2009/10