18. 11. 2009

Na sredozemskih igrah v Lignanu slovenske kadetinje premagale Francozinje

Slovenska kadetska ženska reprezentanca je na sredozemskih igrah v Lignanu dobila tekmo tretjega kroga. Po dveh porazih proti Braziliji in Hrvaški je izbrana vrsta Bojana Voglarja premagala Francijo ter si tako že zagotovila napredovanje v osmino finala.

 

Dekleta so z borbeno in požrtvovalno igro v obrambi in napadu ustavile nasprotnice iz Francije in prišle do prve pomembne zmage, s katero so si že zagotovile napredovanje v osmino finala. Danes igrajo še s Turkinjami za tretje mesto v skupini.

 

Po obračunu s Francijo je kapetanka Polona Barič o dosedanjih treh tekmah povedala: "Začetek prve tekme proti Braziliji je bil odličen, saj smo prevzele nadzor nad igro in si z nekaj protinapadi zagotovile prednost, ki pa jo v končnici zaradi padca koncentracije in neuigranosti ekipe nismo uspele zadržati. Reprezentanco Hrvaške smo poznale že od prej in vedele smo, da nas čaka težka tekma. Na začetku smo jim dobro parirale, proti koncu tekme pa se je pokazalo, da so bile boljše v ključnih trenutkih končnice. V tekmo s Francozinjami smo pristopile bolj zbrane in odločne, da zmagamo. Z odlično igro v obrambi in napadu je bila zmaga neizbežna. Če bomo v nadaljevanju prikazale podobno igro kot na zadnji tekmi, nam dober rezultat zagotovo ne more uiti."


Slovenija - Francija 17:10 (4:2,5:3,8:5)

Strelke: Hren, Amon, Barič 4, Kranjc, Čajko, Rebolj 1, Bolčar 2, Hozjan 13 obramb.


Kadetinje izgubile proti Brazilkam in Hrvaticam