20. 11. 2009

Koprčani letošnjo evropsko sezono začenjajo z domačima tekmama proti Madžarom

Rokometaši Cimosa Kopra bodo nastop v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev začeli s tekmama tretjega kroga proti madžarskemu klubu Ferencvaroš. Obe evropski preizkušnji bodo Primorci odigrali v domači dvorani Bonifika: prvo v soboto, 21. novembra, povratno dan kasneje, obe pa se bosta začeli ob 19. uri.

 

V Koper prihaja Ferencvaroš, s katerim se Cimos ni še nikoli pomeril v katerem od evropskih pokalnih tekmovanj. V sezoni 2008/09 je koprsko moštvo igralo v elitnem tekmovanju – ligi prvakov, dve sezoni nazaj pa se je celo prebilo do polfinala pokala EHF, kjer jim je nadaljnje načrte prekrižal danski FCK Handbold. Letos so si Primorci z naslovom pokalnega prvaka Slovenije priigrali nastopanje v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev.

 

Glede na prikazano igro po zamenjavi trenerja Matjaža Tominca s Fredijem Radojkovičem na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah (visoki zmagi proti Gorenju Velenju s 34:26 in Preventu iz Slovenj Gradca s 44:29) je samozavest v domačem taboru še na višji ravni, zato tudi na manjka optimizma pred tekmama z Madžari.

 

Tako sobotna kot nedeljska tekma se bosta začeli ob 19. uri. Vstopnice so na voljo po enotni ceni osem evrov, gledalci pa jih lahko kupijo v petek med 18. in 19. uro ali na dan tekme po 17. uri. Pravico na obeh tekmah v dvorani Bonifika bosta delila Danca Jens Carl Nielsen in Peter Lorentzen, delegat pa bo Hrvat Željko Krajc.

 

 

Fredi Radojkovič, trener Cimosa Kopra: "Na vsaki tekmi od moštva pričakujem, da igra motivirano, brez podcenjevanja nasprotnika in da se igralci borijo za vsako žogo. Imamo kakovostne igralce, informacije o načinu igre nasprotnika pa sta nam posredovala oba naša igralca z Madžarske, Putics in Laluska, na katera računam tudi ta vikend. Prav tako pičakujem pomoč domačega občinstva, ki je v rokometu vedno zelo pomembna, in na to, da bomo prikazali dopadljiv rokomet."

 

Dušan Podpečan, vratar Cimosa Kopra: "Forma našega moštva se dviguje, začenjamo igrati pravo obrambo in vratarjem je potem nedvomno lažje nabirati uspešna posredovanja. Koncept igre Madžarov nam je znan, kot vselej pa bomo skušali uveljaviti naš način igre – agresivna obramba in bliskovit prehod v napad. Če bomo pri tem uspešni, potem se nam bo uspelo prebiti v naslednji krog."

 

Boštjan Hribar, igralec Cimosa Kopra: "Na obrambo nasprotnika, pri madžarskih ekipah je ta skoraj vedno 6-0, se bomo dobro pripravili. Na tekmi z Gorenjem smo dokazali, da jo lahko uspešno prebijamo tudi s streli od daleč. Verjamem, da bomo uspešni tudi ta konec tedna proti gostom z Madžarske. Rad bi povabil občinstvo, da nas pride spodbujat na obeh tekmah in tako pripravi še en rokometni praznik v Kopru."

Pokal pokalnih zmagovalcev - sezona 2009/10