20. 11. 2009

Celjane in Trebanjce čakata povratni tekmi tretjega kroga v pokalu EHF

V evropskem pokalu EHF ima Slovenija v tretjem krogu dva predstavnika (Celje Pivovarna Laško in Trimo Trebnje), ki ju danes čakata povratni tekmi. Celjani bodo ob 16. uri gostovali pri Zaporožju v Ukrajini, Trebanjci pa ob 19. pri Resiti v Romuniji.

 

Za pivovarje bo povratna tekma verjetno zgolj formalnega značaja, kajti že na prvem dvoboju v dvorani Zlatorog si je moštvo trenerja Toneta Tislja priigralo kar šestnajst zadetkov prednosti (37:21). Takrat je bil poleg učinkovitega kapetana Edvarda Kokšarova (11 zadetkov) strelsko zelo razpoložen tudi srbski krožni napadalec Alem Toskić, ki pred gostovanjem v Ukrajini napoveduje: "Kljub visoki prednosti s prve tekme v Zlatorogu ne gremo v Zaporožje na izlet. Resno smo se seveda pripravljali tudi na to tekmo, v Ukrajini pa bomo skušali odmisliti izid iz Celja in igrati tako, kot da je to šele prvi dvoboj. Tudi v Zaporožju gremo na zmago." Celjani so v Ukrajino, kjer je zelo veliko ljudi okuženih z gripo, odpotovali s čarterskim letalom. Tekma Zaporožje – Celje Pivovarna Laško bo ob 16. uri po slovenskem času, sodila jo bosta Belorusa Mihail Majevski in Jurij Tereščenkov, delegat pa bo Ilmars Kazinieks iz Latvije.

 

Trimo je na prvi tekmi pred domačimi gledalci zamudili priložnost za visoko zmago proti Resiti, ki je v končnici že trikrat zaostajala za sedem zadetkov (20:27, 21:28, 22:29), na koncu pa se je romunski klub izvlekel s porazom s štirimi zadetki razlike (28:32). Kljub temu Trimov trener dr. Marko Šibila ni bil razočaran, pred povratno tekmo v Romuniji (danes ob 19. uri) proti trikratnemu zaporednemu zmagovalcu v evropskem pokalu challenge v zadnjih treh letih pa pravi: "Če bi nam kdo pred začetkom tekme v Trebnjem ponudil zmago s štirimi zadetki razlike, bi ponudbo z veseljem sprejeli. Pred koncem smo si priigrali že sedem zadetkov naskoka, zato je zares škoda, da smo v končnici popustili. To je predvsem posledica dokaj mladega in neizkušenega igralskega kadra ter poškodb in bolezni, ki so nas spremljale v zadnjem času. Resita je seveda tudi na domačem igrišču favorit, a se nadejam, da jo lahko presenetimo." Tekmo Resita – Trimo Trebnje bosta sodila Norvežana Andre Hansen in Oistein Pettersen, delegat pa bo Rus Viktor Poladenko.

Celjani povsem nadigrali Zaporožje v ZlatoroguTrimo na domačem igrišču premagal ResitoPokal EHF za moške - sezona 2009/10