20. 11. 2009

Slovenske rokometašice turnir v Španiji začele s porazom proti gostiteljicam

Na mednarodnem turnirju v Almerii v Španiji je ženska članska reprezentanca Slovenije odigrala prvo tekmo. Njen nasprotnik so bile gostiteljice, tekma pa se je končala s porazom čete selektorja Ivice Rimanića z 19:25 (8:13).

Španija - Slovenija 25:19 (13:8)

Almeria - Športna dvorana, geldalcev: 150, sodnika: Mata in Lopez (oba Španija).

Španija: Ramos, Herrero 4, San Martin 2, Benguer, Alberto 4, Ibanez 1, Dehesa 2, Mangue 2, Diaz 3, Andaloussi, Ciobanu, Hernandez, Nedo 2, Molino 2, Moreno 3, Vidal.

Slovenija: Zec, Krhlikar 1, Zrnec 4, Gerič, Gros, Šon 5, Puš 1, Koren 1, Stefanišin, Skutnik, Mavsar 4, Pandžič, Breznik 2, Irman 1, Mitruševska.

Sedemmetrovke: Španija 7 (4), Slovenija 2 (2).

Izključitve: Španija 4 minute, Slovenija 16 minut.

Začetek tekme je bil zelo enakovreden, saj je bil izid do 5:5 v trinajsti minuti ves čas izenačen. Nato so si Španke prvič prigrale dva zadetka prednosti (7:5), tik pred koncem prvega polčasa pa so vodile že s šestimi zadetki naskoka (13:7). Po desetih minutah nadaljevanja so gostiteljice turnirja vodile že z 20:11, v veliki meri tudi zaradi neenakomernega sodniškega kriterija pri izključevanju igralk: Španke so na celotni tekmi presedele na kazenski klopi samo štiri minute, Slovenke pa kar 16. Kljub temu so se slovenske rokometašice devet minut pred koncem približale na 16:21, v končnici pa so bile znova uspešnejše domače igralke.

Na prvi tekmi uvodnega kroga sta se pomerili reprezentanci Japonske in Angole, po šestdesetih minutah pa se je dvoboj končal brez zmagovalca (29:29). Slovenska izbrana vrsta se bo v soboto ob 10. uri pomerila z Angolo, zadnji dan turnirja pa v nedeljo ob isti uri še z Japonsko.

Po pripravah v Luciji, ki so se začele v ponedeljek, so Slovenke v četrtek odpotovale proti Španiji. Na pripravah z osnovnega seznama ni bilo Barbare Varlec (srbski klub Zaječar je ni pustil na reprezentančno akcijo zaradi obveznosti v domači in regionalni ligi), Alje Janković (študijske obveznosti) in Nina Jeriček (poškodba roke), med potnicami za Almerio pa prav tako ni bilo Anje Argenti, Tjaše Pikl in Neje Šoberl. Kljub poškodbam sta se med igralkami, ki so na mednarodnem turnirju v Španiji, tudi Ana Gros in Neža Mitruševska. Slovenske barve tako na Pirenejskem polotoku tako zastopa naslednjih petnajstih rokometašic: Sergeja Stefanišin, Amra Pandžič, Maja Zrnec, Tamara Mavsar, Ana Gros, Alja Koren (vse Krim Mercator), Branka Zec, Maja Šon, Vesna Puš, Neli Irman, Neža Mitruševska (vse Olimpija), Nuša Skutnik (Krka), Laura Gerič (Celje Celjske mesnine), Maja Breznik (Sola, Norveška) in Lina Krhlikar (Rocasa, Španija).

Spored turnirja v Španiji:

Petek, 20. novembra:

Japonska – Angola 29:29 (10:13)

Španija – Slovenija 25:19 (13:8)

Sobota, 21. novembra:

ob 10.00: Slovenija – Angola