21. 11. 2009

Celjani tesno izgubili povratno tekmo tretjega kroga pokala EHF proti Zaporožju

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so z minimalno razliko izgubili povratno tekmo tretjega kroga pokala EHF proti Zaporožju v Ukrajini (25:26). Kljub temu so se uvrstili v nadaljnje tekmovanje, kajti v dvorani Zlatorog so slavili kar s 37:21.

 

 

Zaporožje - Celje Pivovarna Laško 26:25 (15:13)

 

Zaporožje – Športna dvorana Yunost, gledalcev: 1000, sodnika: Majevski in Tereščenkov (oba Belorusija).

 

Zaporožje: Popov, Komok (15 obramb), Pedan 2, Ljubčenko 1, Ostrouško 5, Burka 4, Zvjezdov, Konstantinov 1, Nataljuk, Gurkovski 2, Krivčikov 7, Petričko, Stecjura 1, Kisil 3.

 

Celje Pivovarna Laško: Štochl (16 obramb), Rezar, Savič 1, Bedekovič, Vugrinec 3, Pajovič 3, Razgor 3, Toskić 6, Kojić 2, Kozlina 1, Gorenšek 2, Koljanin 1, Kokšarov 2 (1), Zorman 1.

 

Sedemmetrovke: Zaporožje 0, Celje Pivovarna Laško 1 (1).

 

Izključitve: Zaporožje 8 minut, Celje Pivovarna Laško 6 minut.

 

 

V Ukrajino so Celjani dopotovali z enako postavo, kot je igrala na zadnjih tekmah v prvi slovenski ligi MIK, trener Tone Tiselj pa je za tekmo na tribuni pustil Čančarja in Kukca, kajti pravico nastopa ima le štirinajst igralcev. Tekma v izredno hladni dvorani, ki tudi sicer s svojim stanjem le stežka izpolnjuje pogoje za igro, so bolje začeli Celjani, ki so hitro povedli s 3:1, potem ko je bil dvakrat uspešen Pajovič. Domači so se nato nekoliko zbrali ter držali rezultatski korak s pivovarji, ki pa v obrambi še zdaleč niso igrali na podobni ravni kot pred tednom dni v Zlatorogu, a jim je kljub temu že v 12. minuti uspelo povesti za tri.

 

Že pred tem so Celjani naredili številne tehnične napake (11 izgubljenih žog), ki pa se tudi z menjavama niso zaključile. To so Ukrajinci seveda izkoristili ter z agresivno igro v obrambi in hitrimi prehodi v napad goste ujeli in po delnem rezultatu 4:0 v 19. minuti prvič na tekmi povedli. Vodstva nato niso izpustili iz rok, čeprav so pivovarji dvakrat še izenačili. V zadnjih petih minutah polčasa so Celjani zadeli le še enkrat, to jim ni uspelo niti v trenutkih, ko so imeli na igrišču igralca več.

 

Takoj na začetku drugega polčasa je Zaporožje prvič povedlo s tremi zadetki prednosti. Celjani so še vedno premalo odločno igrali v obrambi in gostitelji so prelahko, predvsem na mestu krožnega napadalca,  neovirani prihajali pred Štochla, ki pa se je vseeno nekajkrat izkazal z obrambami. Po njegovih posredovanjih sta rezultat znižala in izenačila Toskić in Razgor. Celjani so začeli nekoliko bolje igrati v obrambi, a so v napadu še vedno nadaljevali s številnimi izgubljenimi žogami (20) in igralci Zaporožja so znova ušli na tri zadetke. Tiselj je priložnost ponudil vsem igralcem s klopi, z izjemo Rezarja, a prav nihče ni posebej izstopal. Vseeno so Celjani vsakič, ko so nekoliko strnili vrste v obrambi, domačine hitro ujeli in imeli preko Kokšarova priložnost za vodstvo, a mu je domači vratar, tako kot že trikrat prej, strel obranil.

 

V zadnjo minuto sta ekipi vstopili poravnani in ko se je že zdelo, da bosta sodnika domačim odvzela žogo, so ti po novi napaki celjske obrambe zadeli. Pivovarji so krenili v napad in zadeli prek Toskića, a sta sodnika zaradi prekrška zadetek razveljavila, Celjanom pa je ostalo sedem sekund do izteka časa. Tiselj je zahteval minuto odmora, po kateri se je v odlični priložnosti znašel Pajovič (kot sedmi igralec v polju je zamenjal vratarja), a se je odločil za podajo na krilo, ki pa je bila slaba. Tako je tudi Kokšarov le poizkušal podati v sredino, kjer pa ni bilo nikogar od soigralcev in izid se ni spremenil.

 

Nasprotnika v naslednjem krogu pokala EHF (ta bo na sporedu šele februarja 2010) bodo Celjani dobili na torkovem žrebanju na Dunaju.

Celjani v Zlatorogu povsem nadigrali ZaporožjePokal EHF za moške - sezona 2009/10