21. 11. 2009

Cimos Koper z lepo prednostjo pred nedeljsko povratno tekmo proti Ferencvarošu

Cimos Koper je na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala pokalnih zmagovalcev v domači dvorani Bonifika premagal madžarski Ferencvaroš s 34:29 (17:13). Povratna tekma ga čaka že jutri (nedelja), prav tako v Kopru ob 19. uri.


Ferencvaroš - Cimos Koper 29:34 (13:17)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev 600, sodnika: Nielsen in Lorentzen (oba Danska).

Ferencvaroš: Savon 4, Torok, Nemeth, Harsanyi 3, Sandor 7, Wieszt 5, Perger, Hastik 2, Toth, Dr. Czina 1, Kleiss 2, Martin 2, Weiszt 2, Kiss 1.

Cimos Koper: Podpečan, Skoko 1, Praznik 1, Brumen 4, Bombač 3, Putics 1, Stanić, Špiler 4, Poklar, Konečnik 4, Laluska 5, Rapotec U. 7, Gorenac 1, Jovičič 3.

 

Sedemmetrovke: Ferencvaroš 5 (4), Cimos Koper 4 (3).

 

Izključitve:  Ferencvaroš 10 minut, Cimos Koper 14 minut.

Rdeči karton: Mazak (Ferencvaroš, 60. minuta).

 

 

Koprčani so v igro krenili borbeno in odločno. Prvih sedem minut Madžarom niso dovolili, da bi zatresli mrežo. Za Ferencvaroš je prvi gol na tekmi dosegel Sandor Roland. Jeklena obramba in dobro zaključeni napadi so Koprčanom skozi celono tekmo zagotavljali varno in obenem neulovljivo prednost pred nasprotnikom. Svoj delež je tako v prvem kot v drugem delu prispeval dobro razpoloženi koprski vratar Dušan Podpečan. 

Madžarska ekipa, ki jo vodi nekdanji trener Picka Szegeda Vladan Matić, se je Cimosu v 17. minuti z delnim izidom 3:0 približala na dva zadetka zaostanka (7:9), a to je bila tudi edina manjša nevarnost, s katero so zapretili. V drugem delu je ekipa Fredija Radojkoviča nadaljevala silovito ter večkrat že imela deset zadetkov prednost (prvič pri 26:16 in zadnjič pri 29:19).

V 46. minuti so bili Koprčani skoraj pol minute brez treh igralcev. Ko so se izključitve iztekle, so sledile temne minute Cimosa. Prednost desetih zadetkov je počasi kopnela, gostje v dvorani Bonifika pa so  po delnem izidu 5:0 za rumeno-modrimi zaostajali za skromnih pet zadetkov. Fredi Radojkovič je z minuto odmora ustavil nalet Ferencvaroša, kar je zadostovalo za lažjo končnico in zmago Kopra na "gostujoči" tekmi, kajti uradno je bil danes gostitelj madžarski klub.

 

Povratna tekma bo že dan kasneje (nedelja) – prav tako v Kopru – saj sta se kluba predčasno tako dogovorila, da oba obračuna odigrata v enem koncu tedna v Sloveniji.

 

 

Vladan Matić, trener Ferencvaroša: "Vedeli smo, da je Koper nesporen favorit. Zame je poraz s petimi zadetki ugoden rezultat. Ti dve tekmi nam predvsem služita kot dobre priprave na madžarsko državno prvenstvo. Glede na to, da sem v ekipi nov in da uigravanja še potekajo, sem s prikazanim zelo zadovoljen. V ekipi  je napredek viden."

Fredi Radojkovič, trener Cimosa Kopra: "Do razlike desetih zadetkov smo igrali zelo dobro. Zatem smo malce popustili, naredili preveč tehničnih napak. Popustili smo tako v obrambi kot v napadu. Z našo igro danes nisem najbolj zadovoljen."



Evropski pokali - moški