27. 11. 2009

Krim Mercator izstopil iz regionalne lige

Klubsko vodstvo rokometašic Krima Mercatorja je sprejelo (ne)pričakovano odločitev, povezano z nadaljnjim nastopanjem v regionalni ligi. Dekleta z Galjevice so izstopile iz tega tekmovanja, razlog pa je denarni položaj v klubu.

 

Ne glede na odlične predstave v ligi prvakinj (Krim Mercator je po štirih krogih edina neporažena ekipa med šestnajstimi in si je že predčasno zagotovil nastopanje med najboljšo osmerico v drugem delu tekmovanja) se denarne razmere v klubu niso pretirano izboljšale. Zaradi igranja na treh frontah (državno prvenstvo in pokal Slovenije ter evropska liga prvakinj) se je klubsko vodstvo odločilo, da se odpove nadaljnjemu nastopanju v regionalni ligi, ki bi seveda zahteval še dodatna sredstva in posledično novo "praznjenje" klubske blagajne.

 

V letošnji regionalni ligi (WRHL) nastopa osem klubov: poleg Krima Mercatorja še Hypo, Budućnost, Podravka Vegeta, Plevlja, Lokomotiva Zagreb, Zaječar in Ljubuški. Zaradi težav s termini igranja tekem in podobnimi zadevami je Hypo v tej sezoni odigral že šest tekem, Krim Mercator pa samo tri (dve zmagi in poraz). V naslednjem krogu (sreda, 2. decembra), bi morale slovenske prvakinje pod vodstvom trenerke Marte Bon gostovati pri črnogorski Budućnosti v Podgorici, vendar zaradi izstopa iz tekmovanja od tega ne bo nič.