27. 11. 2009

Matjaž Brumen: Pred zamenjavo smo igrali v krču

Gost tokratne rubrike "INTERVJU" je Matjaž Brumen, rokometaš Cimosa Kopra in reprezentant Slovenije. Ljubljančan na začasnem delu na Primorskem je v intervjuju za spletno stran RZS odkrito spregovoril o zamenjavah in posledicah na klubski in reprezentančni ravni, napovedal sobotni derbi s Celjani in evropski obračun s španskim Granollersom... Vabljeni k zanimivemu branju!

 

Zamenjava trenerja Matjaž Tominca s Fredijem Radojkovičem je prinesla "pozitiven šok".

 

V športu vsaka zamenjava prinese svež in nov veter, nekaj novega. Igralci dobijo nov zagon za dokazovanje, posledica tega pa so boljše igre tako posameznikov kot celotne ekipe. Po mnenju večine je bilo le vprašanje časa, kdaj bo prišlo do zamenjave na trenerskem stolčku našega kluba. Več kot očitno je bilo, da ni prave komunikacije in skupnega jezika med trenerjem Tomincem na eni in igralci na drugi strani, zaradi česar smo tudi igrali v krču. Z novim trenerjem smo zelo zadovoljni, v proces treninga pa je vnesel precej novosti.

 

Že na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja Radojkoviča proti Gorenju je Cimos pokazal povsem drugačen obraz, ki ste ga kronali z visoko zmago (34:26).

 

Mnogi so nam že takoj po tekmi dejali, da smo prvič po dolgem času igrali z nasmeškom na obrazu in da smo spet uživali v rokometu. Vse skupaj – tako na igrišču kot izven njega – je bilo bolj sproščeno kot prej, igralci pa smo bili še bolj motivirani in samozavestni. Proti Velenjčanom smo znova dokazali, da še nismo pozabili igrati vrhunskega rokometa. Čeprav še nismo v takšni vrhunski formi, kot si vsi želimo, smo naredili zelo velik korak naprej.

 

V soboto, 28. novembra, vas v dvorani Zlatorog čaka derbi s Celjani, ki so v letošnji sezoni še edino neporaženo moštvo v prvoligaški konkurenci. Glede na to, da za njimi zaostajate že za štiri točke, enostavno morate zmagati v gosteh.

 

Če Celjani slavijo na derbiju proti nam, sicer seveda še ne bodo državni prvaki, se bodo pa 90-odstotno približali lovoriki. Pred nami bi imeli po polovici rednega dela prvenstva že šest točk prednosti, kar je zelo veliko. V dvorani Zlatorog bomo seveda šli na zmago, kajti le novi točki nam dajeta upanje in možnost, da bi se ponovno enakovredno vključili v boj za naslov prvaka. V nasprotnem primeru bi se celjski klub na lestvici že preveč oddaljil od nas. Gostitelji imajo odličen igralski kader, predvsem zunanjo linijo Pajovič-Zorman-Vugrinec, ki se odlično pozna v igri. Toda po drugi strani imamo tudi mi svoje adute, zato upam na najboljše.

 

Po derbiju v Celju vas že v sredo čaka četrtfinalna tekma pokala Pivovarne Union, ko boste gostovali pri Krki v Novem mestu.

 

Jasno je, da odhajamo v Novo mesto v vlogi favorita, ki pa jo moramo seveda potrditi tudi na igrišču. Imamo boljši in izkušenejši igralski kader, zato končni zmagovalec sploh ne bi smel biti vprašljiv. Torej, razen zmage ne pride v poštev prav nič drugega. Naš glavni cilj pred gostovanjem na Dolenjskem je zmaga, ki prinaša tudi uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice v letošnjem pokalnem tekmovanju.

 

Na torkovem žrebanju na Dunaju so vam kroglice v osmini finala evropskega pokala pokalnih zmagovalcev namenile španski klub Granollers. Kakšne so Cimosove možnosti za napredovanje v četrtfinale?

 

Z razpletom žrebanja smo lahko kar zadovoljni, čeprav bi lahko bilo tako boljše kot slabše. Precej slabše bi bilo, če bi nam žreb dodelil nemški Gummersbach, čeprav imamo letos dobro izkušnjo z njim. Granollers spada po kakovosti v sredino španske lige: gre za kakovosten klub, ki pa je po drugi strani premagljiv. Mislim, da imamo lepo priložnost za uvrstitev v četrtfinale evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. Škoda le, da je povratna tekma osmine finala v Španiji, saj bi nam bilo precej lažje, če bi povratni dvoboj igrali pred domačimi gledalci v Bonifiki. Zdaj bomo morali na prvi tekmi v Kopru dokazati, da smo boljše moštvo in si priigrati zmago s čim višjo končno razliko. Ta bi bila najboljša popotnica za povratni dvoboj na gostovanju v Španiji.

 

V reprezentanci Slovenije je za vami prva akcija pod vodstvom novega selektorja Zvonimirja Serdarušića, ki je vključevala priprave na Rogli in nastop na mednarodnem turnirju v Linzu v Avstriji. Kaj se je spremenilo s prihodom novega selektorja?

 

Kar sem dejal že pri zamenjavi klubskega trenerja v Cimosu, velja tudi na reprezentančni ravni glede novega selektorja. Za Serdarušića lahko rečem, da je prinesel nov način treningov in dela nasploh, predvsem na taktičnem področju. Treningi so taktično dovršeni, jasen in postavljen je vsak korak in naloga vsakega igralca v igri, tudi disciplina je na višji ravni. Prepričan sem, da nas bo lahko Serdarušić še veliko naučil, delo z njim pa je za vsakega igralca tudi čast in užitek.

 

Ker je do EP 2010 v Avstriji ostalo še malo časa, se je Serdarušić odločil še za uvedbo dodatnih ponedeljkovih treningov za reprezentante, ki igrajo v slovenskih klubih.

 

Čeprav je to v zelo zgoščenem tekmovalnem programu, ki ga imamo v domači ligi, pokalnem tekmovanju in v Evropi še dodatna obveznost, se mi zdi ideja o takšnih treningih več kot dobrodošla. Še posebno, ker je do začetka evropskega prvenstva v Avstriji samo še dober mesec in pol. Zagotovo nobenemu igralcu ni problem priti enkrat tedensko na dodaten reprezentančni trening, ne glede na številne rokometne obveznosti, povezane s klubom. Prepričan sem, da je vsem reprezentantom dodatna akcija v veselje, ne pa v obremenitev. Tudi igralcem Gorenja, ki so sicer zaradi igranja v evropski ligi prvakov še najbolj obremenjeni.

 

 

Dejan Kresnik