27. 11. 2010

Gorenje se je kljub porazu v Našicah veselilo napredovanja v osmino finala pokala EHF

Rokometaši Gorenja so se uvrstili v osmino finala evropskega pokala EHF. Čeprav so na povratni tekmi tretjega kroga izgubili proti Nexeju v Našicah z 28:32 (14:16), so se zaradi zmage v Velenju (33:24) veselili napredovanja.

 

 

Nexe Nešice - Gorenje Velenje 32:28 (16:14)

 

Našice - Dvorana Kralja Tomislava, gledalcev: 1000, sodnika: Pavel in State (oba Romunija).

 

Nexe Našice: Šunjić, Rajković, Buljubašič, Eter, Lelić 6, Mrđenović 2, Barišić 3, Kedžo, Markotić 4, Obad 8, Kević 4, Tomašević, Blažević 5, Veliž.

 

Gorenje Velenje: Gajić, Skok, Bezjak 5, Manojlović 7, Rutar, Cehte, Miklavčič 2, Musa 4, Štefanič, Golčar 1, Gams 3, Bajram, Nosan, Šimič 6.

 

Sedemmetrovke: Nexe Našice 5 (5), Gorenje Velenje 5 (3).

 

Izključitve: Nexe Našice 4 minute, Gorenje Velenje 18 minut.

 

 

Slovenski podprvaki so na povratno tekmo tretjega kroga evropskega pokala EHF v Našice na Hrvaškem dopotovali s prednostjo devetih zadetkov s prve tekme v Rdeči dvorani (33:24). Nexe, ki ga kot trener vodi Kasim Kamenica, nekdanji trener Prul in Celja Pivovarne Laško ter selektor moške reprezentance Slovenije, je pred domačim gledalci vodil skozi celotno tekmo. V veliki meri sta bila za to "zaslužna" tudi romunska sodnika Vasile Pavel in Eugen Marian State, ki sta očitno vlekla voz v korist domačega kluba.

 

O tem veliko pove tudi razmerje izključitev: gostitelji so na klopi za kaznovane igralce preživeli samo dve minuti, moštvo trenerja Branka Tamšeta pa kar 18. Toda kljub temu si hrvaški klub ni uspel priigrati občutnejše prednosti in ogroziti napredovanja Velenjčanov v osmino finala pokala EHF. Gorenje bo nasprotnika na anslednji stopnji tekmovanja dobilo na torkovem žrebanju na Dunaju.

 

"Na povratni tekmi nismo odigrali tako kot znamo, vendar to je bila posledica številnih izključitev, ki smo jih dobili. Namesto da bi krenili na zmago tudi v Našicah, smo skozi celotno tekmo branili razliko iz Velenja. To ni naša igra, znamo igrati veliko bolje in verjamem, da bomo to dokazali že na naslednji tekmi," je dejal velenjski trener Branko Tamše. Igralec Marko Bezjak, ki je dosegel pet zadetkov, pa je povedal: "Želeli smo zmagati, vendar se nismo držali dogovora iz garderobe. Tekma je bila vseskozi napeta in vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno. Čestital bi Našicam za zmago, vendar mi zasluženo napredujemo v osmino finala."

Pet slovenskih moških klubov konec tedna v EvropiGorenje v Rdeči dvorani povsem nadigralo goste iz Našic