22. 1. 2010

Zvonimir Serdarušić: Poglejte, kaj mi je naredila današnja tekma

Slovenski selektor Zvonimir Serdarušić je po dramatični tekmi zadnjega kroga prvega dela tekmovanja med Slovenijo in Poljsko (30:30) ostal brez glasu. Na novinarski konferenci se je lahko le opravičil. Slovenski reprezentanti pa so žalostni zapuščali Olimpijsko dvorano, saj so imeli zmago v rokah.

Zvonimir Serdarušić, slovenski selektor: "Poglejte, kaj mi je naredila današnja tekma. Ostal sem brez glasu."

Bogdan Wenta, poljski selektor: "Po tekmi so se dogajale nekatere  stvari, ki niso preveč lepe, a po tekmi sva se z 'Noko' pogovorila in razčistila. Vesel sem, da se lahko učim od tako velikega trenerja kot je on. Na koncu smo izvlekli srečni konec, in ne bi smel nič reči, če bi sodnika piskala sedemmetrovko in Sloveniji omogočila zmago."

Renato Vugrinec, slovenski reprezentant: "Ne vem ali bi se smejal ali jokal. Kaj naj rečem? Zadnjič točka proti Nemčiji, danes točka … Če bi bila Slovenija morda malo večja, bi danes verjetno imeli štiri točke. Sedaj imamo dve in gremo naprej. Na koncu se je zgodilo, kar se je. Žoga je okrogla. Nekaj sekund pred koncem smo imeli priložnost za zmago, lepo izvedli akcijo, podali na pivota, kjer je bil narejen prekršek za čisti 'penal', pa sodnika nista piskala. Tudi Poljaki so na koncu priznali, da bi moral biti, a dejali, da je to rokomet. Treba je čim prej pozabit in obljubljam, da bomo še nevarni."

Miha Žvižej, slovenski reprezentant: "Sodnik se je odločil, kot se je. Vseeno smo osvojili eno točko in upam, da nam bo v nadaljevanju še bolj steklo. Če ne drugega, smo danes vsi pokazali pravi karakter. Mislim, da smo pokazali super igro in da smo sposobni tako nadaljevati."

David Špiler, slovenski reprezentant: "Če smo bili veseli točke z Nemci, sem danes zelo razočaran, saj smo si zaslužili obe točki. Ne glede na to, da smo na koncu odigrali nerutinirano, bi morali zmagati."

Sebastian Skube, slovenski reprezentant: "Na koncu smo bili v igri nekoliko manj izkušeni igralci, ki smo si zelo želeli igrati in nabirati izkušnje. Sigurno smo želeli najbolje že dobljeno tekmo pripeljati do konca, žal so se nam nekoliko zatresle roke. Vseeno bi se morala končati nam v prid, mislim, da so točke bolj veseli Poljaki kot mi. Vseeno pa gremo z dvema točkama naprej,upam, da se nam to ne bo preveč poznalo."

Vid Kavtičnik, slovenski reprezentant: "Razočaran sem, saj se nam je že drugič zgodilo, da smo tekmo izgubili na koncu. Težko je biti skoncentriran, kajti 3-2-1 obramba terja izredno veliko energije. Morda se je na koncu to poznalo, a vseeno bi morali s štirimi goli štiri minute pred koncem tekmo pripeljati do konca v našo prid. Kaj lahko naredimo sedaj? Tako je, a prepričan sem, da lahko s takšno igro premagamo vsakogar."

Gorazd Škof, slovenski reprezentant: "To je šport, žoga je okrogla. Videli ste vse, nimam kaj izgubljati besede. Poljaki so pokazali svoj karakter, se vrnili. Kar se tiče nas: imeli smo dobljeno tekmo, morali bi zdržati dve minuti, a spet nismo zdržali. V nadaljevanju bo zelo zanimivo, ni filozofije, gremo naprej. Navijačem se globoko zahvaljujem v imenu ekipe in jih vabim na nedeljski obračun. Mi se dvigujemo in dokazali smo, da lahko igramo proti vsem reprezentancam."

Foto: Grega Wernig/Ekipa