2. 2. 2010

Zvonimir Serdarušić danes tudi uradno prevzel trenersko mesto v Celju Pivovarni Laško

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je danes tudi uradno podpisal pogodbo z novim trenerjem Zvonimirjem Serdarušićem. Sedanji selektor reprezentance Slovenije se je dopoldan že predstavil igralcem, s celjskim pogodbom pa je podpisal pogodbo za štiri leta in pol.

"Najprej naj povem, da sem zelo vesel, da sem sklenil dogovor s Celjem, ki v Evropi uživa izjemen ugled. V veselje mi bo delati v tem okolju, ki sem ga deloma že spoznal skozi reprezentanco. Kratkoročni cilji ostajajo isti, Celje je v prvem delu prvenstva odigralo le eno tekmo neodločeno, vse ostale pa zmagalo in v takšnem tempu želimo nadaljevati. Želimo in moramo postati prvaki Slovenije in zmagovalci pokala Slovenije, v evropskem tekmovanju pa priti čim dlje. Vseeno pa bom v tej sezoni oziroma do konca sezone ekipo še spoznaval in potem bom videl, kaj še potrebujemo, kakšne spremembe je potrebno narediti za nastopanje v ligi prvakov, da bi tudi tam prišli čim dlje," je dejal Zvonimir Serdarušić in dodal: "A v tem trenutku še ne razmišljam o tem. Tako sem deloval povsod, potrebno je delati korak za korakom, da lahko prideš do velikih rezultatov. Še nobena ekipa se ni dvignila iz pepela in postala evropski prvak, tako ne bo niti Celje. Kako dolgo bo trajalo, da bomo zopet konkurenčni vrhu, je odvisno od možnosti, ki jih bomo imeli tukaj in od igralcev, kako hitro bodo napredovali. Prvi cilj je, da se čim hitreje približamo temu širšemu vrhu, torej nekje med osem ekip v Evropi."

Na današnjem sestanku so poleg trenerja ekipo nagovorili direktor kluba Mijo Zorko, predsednik uprave generalnega sponzorja Dušan Zorko in Roman Pungartnik, ki bo najverjetneje v kratkem zasedel mesto športnega direktorja kluba. Ekipi so predstavili trenerja, s katerim cilji v tekoči sezoni ostajajo isti kot pred začetkom sezone - osvojitev obeh domačih naslovov in v Evropi čim odmevnejši rezultat. Predstavljeni so bili tudi načrti za spremembe v vodstvu kluba, kjer bi naj na mesto športnega direktorja kluba sedel Roman Pungartnik, ki se po izjemni igralski karieri sedaj vrača v drugačni vlogi: "Vesel sem, da se vračam v moj klub. Vsekakor je lepo, če lahko delaš v takšnem okolju, kot je Celje, ki je moj rojstni kraj in Celje Pivovarna Laško moj matični klub. V kratkem naj bi se vrnil v drugačni vlogi, potem ko je moja igralska kariera zaključena. Veselim se izzivov, predvsem zaradi dejstva, da so v Celju ustvarjeni vsi pogoji, da lahko delaš dobro in to nameravamo nadaljevati. Celje je evropski gigant, ki ga želimo vrniti na mesta, kjer je nekoč že bil. Sedaj potrebujemo čas, da spoznamo celoten ustroj kluba, ki je izjemno velik, seveda pa kratkoročni cilji ostajajo enaki. Potem bomo lahko planirali za naprej, ambicije pa so velike in od tega ne bežimo. A v športu je tako, da vedno potrebuješ tudi nekaj sreče. Če bo prisotna, lahko naše cilje še presežemo."

Poleg mesta športnega direktorja, kar bo potrjeval upravni odbor, bo generalni sponzor na skupščini predlagal zamenjavo na mestu predsednika kluba, za mesto katerega bo predlagal uveljavljeno ime in ikono celjskega rokometa. Prav tako se obetajo spremembe v sestavi upravnega odbora kluba, kjer bo za mesto predsednika UO predlagan Tomaž Jeršič, ki bo zaposlen v Pivovarni Laško in bo poleg ostalih zadolžitev skrbel za razvoj in napredek rokometa pod sponzorstvom Skupine Pivovarna Laško. Skupščina kluba je načrtovana za začetek marca.

Foto: Grega Wernig/Ekipa