3. 2. 2010

Rokometašice Krima Mercatorja glavni del lige prvakinj začenjajo v soboto na Madžarskem

Po tritedenskem premoru od konca predtekmovanja po skupinah se nadaljuje glavni del evropske lige prvakinj. V prvem krogu skupine I bodo rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 6. februarja 2010, ob 17.20 igrale proti Györiju na Madžarskem.

 

Potem ko so igralke Krima Mercatorja v predtekmovanju v skupini B s Hypom (Avstrija), Metzem (Francija) in Aalborgom (Danska) suvereno osvojile prvo mesto, jim je žrebanje v glavnem delu namenilo tri močne nasprotnike: Györi (Madžarska), Larvik (Norveška) in Leipzig (Nemčija). V polfinale vodita prvi dve mesti (v skupini II so danski Viborg, romunski Oltchim Valcea, avstrijski Hypo in ruski Dinamo iz Volgograda), ekipa trenerke Marte Bon pa bo uvodno tekmo v glavnem delu odigrala na Madžarskem.

 

Pred uvodnim dvobojem med najboljšimi osmimi klubi v Evropi imajo v taboru deklet z Galjevice kar nekaj preglavic. Organizatorica igre Andrea Lekić zaradi težav s prepono in trebuhom kar deset dni ni trenirala, kljub temu pa naj bi bila nared do sobotne tekme. Po torkovi prvenstveni tekmi v gosteh proti ekipi Zagorje GEN-I, ki so jo igralke Krima Mercatorja dobile le s 35:32 (še tri minute pred koncem je bil izid izenačen), je Szandra Zacsik začutila bolečine v ramenu, na "bolniški" pa sta tudi Maja Zrnec in Tjaša Prebil.

 

Igralke ter člani strokovnega in klubskega vodstva Krima Mercatorja bodo z avtobusom odpotovali proti Madžarski v petek zjutraj, od 18.30 do 20. ure pa ekipo trenerke Bonove že čaka trening v dvorani. Na sobotni tekmi slovenske prvakinje seveda ne bodo brez bučne spodbude s tribun, saj naj bi jih bodrilo okoli sto zvestih navijačev iz Slovenije. Tekmo v dvorani Magvassy Mihaly bosta sodila Danca Jens Carl Nielsen in Peter Lorentzen, delegatka EHF pa bo Islandka Helga Magnusdottir.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Prekinitev v ligi prvakinj smo izkoristili za obnovo telesne moči in iskanje novih taktičnih različic v naši igri glede na nasprotnike v glavnem delu – tako v obrambi kot v napadu. Jasno je, da nas čakajo precej težje tekme kot v predtekmovalni skupini proti Aalborgu, Metzu in Hypu. Madžarke spoštujemo, saj si to tudi zaslužijo, vendar se jih ne bojimo. Glavne značilnosti v njihovi igri so precejšnja dinamika, veliko kombinatorike s številnimi križanji... Györijev igralski kader je odličen: Anita Görbicz se uspešno vrača po poškodbi, Aurelia Bradeanu po porodu, veliko pa so seveda pridobili tudi z Eduardo Amorim iz skopskega Kometala. Na zunanjih položajih ima madžarski klub precejšnjo igralsko širino, vsekakor večjo kot Krim. Še posebno me navdušuje Orsolya Verten, na olimpijskih igrah v Pekingu izbrana tudi za najboljše levo krilo tekmovanja. Moj cilj? Spraviti ekipo na raven forme, ki jo je imela v prvem delu lige prvakinj. Upam, da nam bo to v čim večji možni meri uspelo že na tekmi na Madžarskem. Prav od tega je odvisen tudi razplet sobotne tekme."

 

Andrea Lekić, igralka Krima Mercatorja: "Zdravstvene težave so bolj ali manj za mano, zdaj se pojavlja le vprašanje, koliko sem izgubila pri telesni pripravi in tekmovalnem ritmu. Kljub temu upam, da bo na Madžarskem vse v redu. Zaradi neuspeha proti Györiju v minuli tekmovalni sezoni bomo igralke Krima Mercatorja tokrat še bolj motivirane in željne maščevanja. Györi spada med najboljše klube v Evropi, kar potrjujejo tudi njegovi dosežki v letošnji sezoni. Poleg tega je vzdušje v dvorani med najboljšimi v ligi prvakinj, zato vse igralke že nestrpno pričakujemo sobotni dvoboj. Zmaga bi nam seveda prišla še kako prav, medtem ko tudi morebiten poraz ne bi pomenil konca sveta."

 

Ljudmila Bodnjeva, kapetanka Krima Mercatorja: "V glavnem delu lige prvakinj nas čakajo precej težji nasprotniki kot v predtekmovanju, česar se vsi dobro zavedamo. Kljub temu začetek tega dela tekmovanja pričakujemo z veseljem, saj smo  zadnja dva meseca trenirale, da bi bile v drugem delu v pravi formi. V kolikšni meri nam je to uspelo, pa bo seveda pokazala že sobotna preizkušnja na gostovanju pri Györiju. Proti Madžarkam pričakujem težko, napeto in zanimivo tekmo, upam pa, da se bo za nas ugodno razpletla."


 

Liga prvakinj, sporedi in rezultati