4. 2. 2010

Evropska rokometna zveza predstavila klubski lestvici za prihodnjo sezono

Izvršni odbor Evropske rokometne zveze je predstavil novo klubsko lestvico za sezono 2010/11. Slovenija bo imela tako v moški kot ženski konkurenci le enega predstavnika med elito.  Glede na dosežke moških klubov v zadnjih treh sezonah Slovenija ostaja na sedem mestu, medtem ko je pri ženskah nazadovala.

Pri moških med prvo deseterico ni prišlo do sprememb, Slovenija ostaja na sedmem mestu, Nemčija vodi pred Španijo in Dansko. Slovenski moški rokomet bo lahko za prihodnjo sezono prijavil pet klubov, le enega v elitno ligo prvakov. Nemčija in Španija imata v elitnem tekmovanju zagotovljena tri mesta, Danska, Madžarska, Francija in Rusija pa po dva.

Izvršni odbor uvaja novost, saj zmagovalec lige prvakov ne bo imel avtomatsko zagotovljenega mesta v tem tekmovanju. Ob tem pa bodo postali tudi tradicionalni turnirji s posebnimi povabili (wild card).

Na ženski lestvici pa je Slovenija močno zdrsnila – s sedmega na enajsto mesto. Prehitele so jo Nemčija, Avstrija, Francija in Hrvaška. Slovenski ženski klubi bodo imeli tako pravico nastopati s petimi predstavniki, a le enim v ligi prvakinj.

Lestvica EHF - moškiLestvica EHF - ženske