11. 2. 2010

Celjane v dvorani Zlatorog čaka prva tekma četrtega kroga pokala EHF proti Tatranu

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v četrtem krogu pokala EHF čakata dva obračuna s slovaškim nasprotnikom. Najprej v soboto pred domačimi gledalci, nato teden dni kasneje na gostovanju. Tatran Prešov, slovaški prvak, je zelo močan nasprotnik, ki igra zelo agresivno obrambo 4-2. Večinoma je sestavljen iz slovaških igralcev, kjer je njihov najboljši strelec Radoslav Antl (krilni igralec). Tatran je v tej sezoni igral kvalifikacije za ligo prvakov, a bil neuspešen, v drugem krogu pokala EHF je premagal islandski Fram, v tretjem pa tesno madžarski Dunaferr. Prešov je sicer stalni akter v pokalih Evropske rokometne zveze.

Obračun med Celjem PL in ekipo Tatran Prešov bo v dvorani Zlatorog v soboto, 13. februarja, ob 17. uri. Prenos obračuna si bo moč ogledati na Sportklubu.

Roman Pungartnik, bodoči novi direktor Celja Pivovarne Laško (v prihodnjem tednu naj bi ga potrdil upravni odbor kluba): "Občutki ob vrnitvi v klub so lepi, saj gre za moj matični klub. Vedno sem govoril, da bi rad ostal v rokometu. Sanje vsakega so, da takoj po koncu kariere nastopi delo v svojem klubu. Cilji v Celju ostajajo isti kot so bili napovedani na začetku sezone. Kar se tiče zdravstvenega stanja, je Renato Vugrinec še vedno oslabljen zaradi poškodbe leve roke, Aleš Pajovič pa ima težave z odrivno nogo. Prepričan pa sem, da bodo vsi igralci za evropsko tekmo, ki ima vselej poseben čar, stisnili zobe. Vsi upamo, da nas bo v soboto podpiralo veliko navijačev, ki v našem klubu že od nekdaj pomenijo veliko. Brez njih se v Celju ne bi dogajali uspehi, kot so se."

Zvonimir Serdarušič, trener Celja Pivovarne Laško: "Še enkrat moram poudariti, da potrebujemo čas, da se spoznamo. Prvi teden, ko sem prišel v Celje je bilo vsem težko. Vsi so me gledali in se ustrašili, ni bilo prave energije. Na obrazih ni bilo nasmeha. Mislim pa, da je v tem tednu že mnogo bolje. Gremo korak po korak, igralci pa se morajo zavedati, da vse, kar počnemo, delamo zase. Tudi napori na treningu ne smejo prinašati slabe volje, saj je to dobro za nas. V soboto nas čaka zelo hitra ekipa Tatran Prešov. Pogledal sem kar nekaj posnetkov njihovih tekem in bil presenečen nad njihovo hitrostjo. Ne smemo dovoliti, da nam vsilijo svoj ritem igre in da žogo iz obrambe prenašajo tako ekspresno. V obrambi igrajo zelo čvrsto, včasih celo preveč, že na meji dovoljenega.  Moja ekipa bo morala odigrati v obrambi mnogo bolje kot v Škofji Loki, če želimo uspeti. Nič drugega kot zmaga ne pride v poštev, a nobena razlika nam še ne prinaša četrtfinala, odločal po povratni obračun."

Uroš Zorman, igralec Celja Pivovarne Laško: "O remiju v Škofji Loki ne bi razglabljal, saj se ne bi smelo končati, kot se je. V soboto bomo naredili vse, da izidemo z ugodnim rezultatom. Kaj je ugodno, je težko reči. Prvo kot prvo, moramo zmagati, nato pa gremo naprej na povratni obračun. Mislim, da smo po remiju in razočaranju v državnem prvenstvu na zadnji tekmi, v ekipi kar nekaj spremenili. Prvi teden je bilo zelo težko, ni bilo pravega vzdušja, danes pa lahko rečem, da na že preveva pozitivna energija, da je v ekipi vsak dan bolje. Zame je bil minuli teden zelo mučen, saj se je utrujenost od evropskega prvenstva močno poznala, danes pa že sije sonce, čeprav je zunaj zapadel sneg."

Roman Pungartnik je še poudaril, da se je klub dogovoril za sodelovanje z Draganom Gajičem, ki je v Celje PL prišel brez kakršnega koli nadomestila (kljub temu, da je po odhodu iz Zagreba imel tri ponudbe drugih klubov). V Celju so ga prijavili za vsa tekmovanja, takoj ko sanira poškodbo roke, bo torej zaigral.

Foto: Slavko Kolar