12. 2. 2010

Trimo gosti rokometaše španskega Aragona

V soboto, 13. februarja, ob 19. uri bodo rokometaši Trima odigrali prvo tekmo osmine finala evropskega pokala EHF. V Trebnjem bodo gostili španski klub Aragon.

 

Poleg Celja Pivovarne Laško v tem evropskem pokalnem tekmovanju zastopajo tudi rokometaši Trima, ki so že v tretjem krogu poskrbeli za veliko presenečenje. Na prvi tekmi pred domačimi gledalci so premagali romunski klub Sport Resita z 32:28, na povratni tekmi v Romuniji pa so sicer izgubili s 30:32, vendar so se v skupnem seštevku uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

 

V osmini finala pokala EHF je nasprotnik dolenjskega kluba Aragon iz Španije, ki je v tretjem krogu iz nadaljnjega tekmovanja izločil avstrijski Bregenz. Španci so si že na domačem igrišču priigrali nedosegljivo prednost 17 zadetkov (39:22), zato so si lahko na povratni tekmi v Avstriji privoščili poraz z enajstimi zadetki razlike (15:26), a so kljub temu zlahka napredovali v osmino finala.

 

Aragon si v španski ligi trenutno deli četrto mesto z Valladolidom (imata po 22 točk), ki nastopa v evropski ligi prvakov, za tretjeuvrščenim Ademarjem iz Leona pa zaostajata samo za točko. V zadnjih dveh sezonah je Aragon obakrat igral v polfinalu evropskega pokala EHF, pred tem pa je v sezoni 2006/07 klonil šele v finalu proti nemškemu Magdeburgu. Klub iz Zaragoze ima poleg španskih igralcev še kopico odličnih tujcev, kot so švedska reprezentanta Robert Arrhenius in Fredrik Larsson, Danec Sebastian Koch Hansen, Madžar Gabor Grebenar, srbski reprezentant Ivan Stanković ter reprezentant Bosne in Hercegovine Vukašin Stojanović.

 

Tekma Trimo – Aragon bo v soboto, 13. februarja, ob 19. uri v dvorani osnovne šole v Trebnjem. Sodila jo bosta Izraelce Shlomo Cohen in Yoram Peretz, delegat pa bo Hrvat Vlado Živolić.

 

 

Marko Šibila, trener Trima: "Aragon ima vrhunski igralski kader z izjemnimi posamezniki, kar potrjuje tudi visoka uvrstitev v domačem prvenstvu in dosežki zadnjih let v evropskih tekmovanjih. Težko je reči, od kod nam grozi največja nevarnost, saj španski klub pravzaprav nima šibke igralske točke. Jasno je, da je španski klub v vlogi favorita, mi pa se bomo po najboljših močeh potrudili, da bi prikazali še eno lepo mednarodno predstavo. Če se želimo enakovredno kosati z nasprotnikom, bomo morali prikazati prav vse, česar smo v tem trenutku sposobni. Ne glede na kakovostno razliko, ki je na Aragonovi strani, se nadejam, da bomo na prvi tekmi v Trebnjem dosegli rezultat, ki nam bo v ponos."

 

Roman Šavrič, sekretar Trima: "Tekmo jemljemo kot poseben dodatek na uspešno sezono. Če bo le mogoče, bomo skušali zmagati vsaj pred domačimi gledalci. Aragon je realno močnejši tekmec, vendar naj to pokaže tudi na igrišču. Stanje v ekipi se po vrnitvi reprezentantov in poškodovanih igralcev normalizira, tako da bomo igrali praktično z vsemi močmi. Zaenkrat ni popolnoma pripravljen le Uroš Paladin, vendar bo bržčas tudi on stisnil zobe."