13. 2. 2010

Vratarka Sergeja Stefanišin: 'Dinamitna obramba' prinesla uspeh proti Nemkam

Rokometašicam Krima Mercatorja se je v drugem krogu glavnega dela lige prvakinj računica izšla, saj so na domačem terenu ugnale nemški Leipzig z 32:26. Blesteli sta Andrea Lekić (12 zadetkov) in vratarka Sergeja Stefanišin (13 obramb v drugem polčasu).

 

Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja: "Začele smo zelo dobro, odlično odprle tekmo proti Leipzigu, potem pa smo hotele dvigniti ritem igre, vendar smo naredile preveč napak v napadu. Padla nam je tudi zbranost, a smo jih nato vendarle ujele in kasneje prehitele. Drugi polčas smo začele 'dinamitno' tako v obrambi kot v napadu, narekovale smo zelo oster ritem, naša igra pa je bila na zelo visoki ravni."

 

Andrea Lekić, rokometašica Krima Mercatorja: "To, kar smo se dogovorile, smo v drugem polčasu tudi odigrale. Leipzigu nismo pustile, da nad nami dela prekrške in nas na ta način zaustavlja. Popravile smo igro iz prvega polčasa, ko nam nekako sploh ni steklo. Tistih deset minut v Györu smo pozabile in vendarle dokazale, da smo v dobri formi. V vratih je bila znova izvrstna Sergeja Stefanišin, ki je s svojimi obrambami veliko pomagala, da smo se vrnile v igro. Sedaj nestrpno pričakujemo norveški Larvik in novo zmago v evropski ligi prvakinj. Seveda pa bomo znova potrebovale naše drage navijače, da nam pomagajo do novih dveh točk."

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Tekmo smo začeli dobro, saj imajo pri Leipzigu taktično izvrstno postavljeno igro na obrambo 6-0. Z globoko obrambo smo jih skušali zaustaviti, kar nam je tudi uspelo. V napadu smo imeli težave na postavljeno obrambo, zato smo se pustili prekinjati, saj je naš model, da oddaš žogo tik pred prekrškom. Ta trenutek smo zamudili in pustili, da nas prekinjajo. Vendar me ni bilo strah, saj sem vedela, da imamo prav v tem rezervo v igri. Zmaga proti Leipzigu je sijajna in zelo pomembna."


Liga prvakinj, sezona 2009/10