17. 2. 2010

V evropskem pokalu danes tudi Slovan

Slovan je peti slovenski moški rokometni klub, ki v letošnji sezoni nastopa v Evropi. Ljubljančani bodo evropsko premiero doživeli danes ob 19. uri, ko na prvi tekmi osmine finala pokala challenge gostujejo pri Ystadsu na Švedskem.

 

Prvič po letu 1996 (takrat je v prvem krogu pokala pokalnih zmagovalcev izpadel proti Portu) bo na evropsko prizorišče stopil tudi Slovan, ki mu je žrebanje za nasprotnika osmine finala v evropskem pokalu challenge namenilo trenutno tretjeuvrščeni klub v švedski ligi. Klub iz mesta, ki je slabih sto kilometrov oddaljen od danskega glavnega mesta Koebenhavna, vodi trener Torben Winther, nekdanji selektor reprezentance Danske. Najbolj znana igralca švedskega kluba sta organizator igre Sebastian Seifert in desnokrilni igralec Niklas Ekberg, ki je nastopil tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji.

 

Igralcem ljubljanskega kluba v zadnjem času nekaj preglavic povzroča le novi sistem igre, ki ga postopno uvaja trener Boris Denič (po zgledu selektorja slovenske reprezentance Zvonimirja Serdarušića, kajti v izbrani vrsti je njegov pomočnik). Pred tekmo na Švedskem Slovanov trener Boris Denič pravi: "V pripravi na tekmo smo imeli nekaj posnetkov z igro švedskega kluba, ki stavi predvsem na obrambo 6-0 in hiter prenos žoge. Naša forma se počasi dviguje, tekma s Cimosom v Kopru pa je potrdila, da je igra v določenih obdobjih že precej boljša. Če bomo na Švedskem odigrali na maksimalni ravni, potem bo odločitev o skupnem zmagovalcu osmine finala padla šele na povratni tekmi v Ljubljani."

 

Tekmo Ystads – Slovan bosta sodila Ivas Černavskis in Edmunds Bogdanovs iz Latvije, delegat pa bo Danec Finn Österballe. Povratna tekma bo v nedeljo, 21. februarja 2010, ob 18.30 v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani.