18. 2. 2010

V petek ob 16.30 prihaja v ligi prvakinj v dvorano na Kodeljevem norveški Larvik

Po zmagi proti Leipzigu (32:26) se bodo rokometašice Krima Mercatorja v tretjem krogu drugega dela evropske lige prvakinj pomerile z Larvikom. Tekma proti Norvežankam bo že v petek, 19. februarja 2010, ob 16.30 v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani.

 

Larvik je po dveh krogih vodilna ekipa v skupini 1, kot edini pa ima stoodstotni izkupiček. Norvežanke so v prvem krogu glavnega dela tekmovanja najprej v gosteh premagale nemški Leipzig s 23:20, nato pa pred domačimi gledalci nadigrale še madžarski Györi z 29:27. V ligi prvakinj Larvik še ni posegel po vrhu, v evropskem pokalu pokalnih zmagovalk je dvakrat osvojil lovoriko (2005, 2008), v prejšnji sezoni pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Poleg številnih vrhunskih norveških igralk ima Larvik tudi tri tujke: Rusinjo Olgo Medvedevo, Danko Lene Rantala in Francozinjo Raphaelle Tervel.

 

Klubsko vodstvo je pred dnevi že okrepilo igralski kader tudi za naslednjo sezono, v svoje vrste pa je uspelo privabiti dve vrhunski norveški rokometašici. To sta Gro Hammerseng in Katja Nyberg (pred leti je bila tudi članica kluba z Galjevice), ki bosta po koncu letošnje sezone zapustili danski klub Mydtjylland. Kot zanimivost velja omeniti, da sta Hammersengova in Nybergova v zasebnem življenju partnerki. V Krimovem taboru imajo manjše težave s poškodbami Ljudmila Bodnjeva, Jelena Grubišić in Dragana Cvijić, posledice zdravstvenih težav pa še vedno čuti tudi Andrea Lekić.

 

Tekmo Krim Mercator – Larvik (petek, 19. februarja 2010, ob 16.30) bosta sodila Belorusa Andrej Gusko in Sergej Repkin, delegat EHF pa bo Italijan Adriano Ruocco.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Brez dvoma bo Larvik naš najtežji nasprotnik v dosedanjem delu letošnje lige prvakinj. Norveška ekipa iz tekem v tekmo dokazuje, da je v odlični formi. Njen slog igre je zelo podoben Krimovemu, kar pomeni, da temelji na obrambi. V njej vse niti vleče Tonje Larsen, odlična obramba pa omogoča bliskovite (pol)protinapade. V napadu srednja zunanja dobro sodeluje s krožno napadalko Heidi Loke, ki je po mojem mnenju – seveda poleg Krimovih igralk – najboljša na tem položaju. Ocenjujem, da je Larvikov protinapad za okoli trideset odstotkov močnejši kot pri drugih ekipah, slabša točka pa je izvajanje strela s sredine igrišča. Vsa igralna mesta ima Larvik dobro pokrita, ekipa pa je kombinacija izkušenosti in mladosti. Zato se je težko pripraviti na njegovo igro, kajti če se osredotočiš na eno ali drugo stran napada ali pa celo na posamezno igralko, te hitro ukanijo kje drugje. Toda tudi Krim ima igralsko zasedbo, ki je sposobna ustrezno odgovoriti na nasprotnikove taktične postavitve."

 

Andrea Lekić, igralka Krima Mercatorja: "Norveška ekipa bo zagotovo najtrši oreh za našo ekipo na dosedanjih tekmah v tej evropski sezoni. Toda ob tem naj opozorim, da doma še nismo izgubile nobene tekme in da bomo naredile prav vse, kar je v naši moči, da bo tako ostalo tudi naprej. Če želimo računati na uspeh proti Larviku, bomo morali ustaviti njegove (pol)protinapade ter podaje na krožno napadalko. Neverjetno je, kako zunanja linija odlično sodeluje s krožno napadalko, poleg tega pa so tudi krilne igralke zelo kakovostne. Toda tudi za Norvežanke pripravljamo presenečenje, tako kot smo ga za Leipzig z malce globljo obrambo. Če želimo ostati v boju za polfinale, je vsaka točka zelo pomembna, zato seveda računamo na zmago."

Liga prvakinj - sezona 2009/10