23. 2. 2010

V četrtfinalu Celje Pivovarna Laško proti Flensburgu, Slovan z romunsko Suceavo

Na sedežu EHF na Dunaju so izžrebali četrtfinale v evropskih pokalih za moške. V pokalu EHF se bo Celje Pivovarna Laško pomerila z nemškim Flensburgom, v pokalu challenge pa Slovana čaka dvoboj z romunsko Suceavo. Prve tekme bodo 27. ali 28. marca, povratne pa 3. ali 4. aprila.

V avstrijskem glavnem mestu na žrebanju ni bilo priviligiranih moštev (torej brez nosilcev), v celjskem bobnu pa so bile same imenitne zasedbe, kot so nemški Göppingen, Flensburg-Handewitt in Lemgo, španska Aragon in La Rioja, francoski Dunkerque ter švicarski Kadetten Schaffhausen. Igra kroglic je odločila, da se bodo varovanci trenerja Zvonimirja Serdarušića pomerili s starimi znanci mednarodnih rokometnih igrišč - Flensburgom. Celjane na tekmece z nemško-danske meje vežejo izjemno lepi spomini, v sezoni 2003/04 so jih ugnali v finalu lige prvakov in dosegli največji uspeh v zgodovini kluba - naslov klubskega prvaka Evrope.

V minulih letih se je razmerje moči nekoliko spremenilo, Celje in Flensburg sta izgubila korak z vodilnimi ekipami v EVropi. Flensburg je trenutno na tretjem mestu v močnem nemškem prvenstvu, za vodilnim Hamburgom pa zaostaja sedem točk. Celjani bodo prvo tekmo igrali v gosteh, povratno pa v domači dvorani Zlatorog.

"Gre za najmočnejšega možnega nasprotnika, ki smo ga lahko dobili, a na žrebanje seveda ne moremo vplivati. Mi se moramo najprej pripraviti na domače prvenstvo, kjer nas čakata še dve tekmi in močna tekmeca ter nato še finalni turnir pokala Slovenije. Najprej se moramo osredotočiti na te tekme, nato pa se bomo posvetili pripravi na Flensburg,"
je dejal celjski trener Zvonimir Serdarušić, medtem ko je športni direktor Roman Pungartnik dodal: "Dobili smo najbolj atraktivnega tekmeca. Zavedamo se, da so bile vse ekipe v bobnu izjemno močne. Na papirju morda ni videti tako, a gre za izjemno izenačene ekipe. Flensburg je naš stari znanec, s katerim imamo pozitivne izkušnje iz preteklosti, vendar moramo to pozabiti ter razmišljati drugače. Gre za novi tekmi in tekmeca po meri, prepričan pa sem, da podobno razmišljajo tudi igralci. Verjamem, da bo naša dvorana pokala po šivih, mi pa bomo naredili vse, da izločimo močnega tekmeca."

Ljubljanska zasedba je v osmini finala uspešno preskočila skandinavsko neznanko (švedski Ystads), potem ko je na povratni domači tekmi nadoknadila zaostanek sedmih golov in slavila s 37:27. Konec marca jo čaka moštvo iz mesteca, ki leži na meji med Romunijo, Ukrajino in Moldavijo in je v osmini finala prepričljivo izločilo ukrajinsko zasedbo Burevestnik iz Luhanska s skupnim izidom 62:41.

"Romunska Suceava je za nas popolna neznanka, upam, da je tudi Slovan za njo. Vemo, da gre za šestouvrščeno ekipo romunskega prvenstva, podrobne informacije pa bomo skušali zbrati v naslednjem obdobju. Pred nami sta težki tekmi ter dolgo in naporno potovanje, a upam na najboljše,"
je po današnjem žrebu na Dunaju dejal trener Slovana Boris Denič. Ljubljansko moštvo bo prvo tekmo četrtfinala pokal challenge igrali v domači dvorani na Kodeljevem, povratni dvoboj pa bo teden dni kasneje v Romuniji.


Četrtfinalni pari:


Pokal EHF:



Flensburg-Handewitt (Nemčija) - Celje Pivovarna Laško (Slovenija)

Lemgo (Nemčija) - Aragon Zaragoza (Španija)

Göppingen (Nemčija) - Kadetten Schaffhausen (Švica)

Dunkerque (Francija) - Naturhouse La Rioja (Španija)


Pokal pokalnih zmagovalcev:

Bern Muri (Švica) - Navarra San Antonio (Španija)

Holstebro (Danska) - Gummersbach (Nemčija)

Steaua Bukarešta (Romunija) - Kolubara Lazarevac (Srbija)

Granollers (Španija) - Tremblay (Francija)


Pokal challenge:

Slovan (Slovenija) - Suceava (Romunija)

Kwidzyn (Poljska) - Andebol Guimaraes (Portugalska)

Sporting Lizbona (Portugalska) - Bacau (Romunija)

Stord (Norveška) - Bologna (Italija)


Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 27. in 28. marca, povratne pa 3. in 4. aprila.