14. 3. 2010

Jeruzalem Ormož po zmagi nad Cimosom osvojil tretje mesto na pokalu Pivovarne Union

Na tekmi za tretje mesto na pokalu Pivovarne Union sta se pomerila branilec naslova Cimos in Jeruzalem Ormož. V dvorani Tabor so bili uspešnejši Ormožani, ki so zmagali z 28:26 (16:14).


Cimos Koper – Jeruzalem Ormož 26:28 (14:16)

Maribor – Dvorana Tabor, gledalcev: 500, sodnika: Krašna in Vodopivec (oba Ajdovščina).

Cimos Koper: Podpečan (8 obramb), Jeraj (9 obramb), Skoko, Dobelšek, Praznik 1, Brumen 5, Elezović 3 (1), T. Poklar 1, Špiler, N. Poklar, Mlakar 2, Konečnik 1, Laluska, Rapotec 3 (1), Gorenac 5, Jovičić 5.

Jeruzalem Ormož: Belec (16 obramb), Vujović (2 obrambi), S. Žuran, Korpar 5, Krabonja 5, Melnjak, Rajšp, Bogadi, Bezjak 5, Čudič 2, Ivanuša, Sok, Hebar, R. Žuran 3, Huđ 2, Planinc 5.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 4 (2), Jeruzalem Ormož 1 (0).

Izključitve: Cimos Koper 6 minut, Jeruzalem Ormož 6 minut.


Tekmo za tretje mesto na letošnjem pokalu Pivovarne Union so bolje začeli branilci naslova iz Kopra (1:0, 2:1), Ormožani pa so prvič povedli pri 3:2. Nato je sledil koprski odgovor: moštvo trenerja Fredija Radojkoviča je v treh minutah naredilo delni izid 4:0 in si priigralo prvo občutnejše vodstvo (6:3). Naskok treh zadetkov so imeli rokometaši Cimosa – tokrat v postavi ni bilo prvega vratarja Darka Stanića - do izida 10:7, potem ko sta bila zelo učinkovita Goran Gorenac (pet zadetkov) in Zoran Jovičić (tri), nato pa so se začeli Ormožani počasi, toda vztrajno približevati.

V 25. minuti je za izenačenje na 13:13 po dolgem času poskrbel levoroki Davorin Planinc, Primož Krabonja pa je nato zadel v polno tudi za prvo vodstvo Jeruzalema Ormoža (14:13) po vodstvu s 3:2 na začetku tekme. Kljub osmim obrambam vratarja Dušana Podpečana (na drugi strani jih je Boštjan Belec zbral šest) je Planinc do konca prvega polčasa dosegel še dva zadetka in prvih trideset minut so Ormožani rešili v svojo korist s 16:14.

Prav Planinc in Krabonja sta na začetku drugega polčasa poskrbela za prvo ormoško vodstvo s "plus tri" (18:15), po zgrešeni sedemmetrovki koprskega igralca Uroša Rapotca in izključitvi njegovega soigralca Bojana Skoka pa je prednost še narasla (21:17). Potem ko je Cimosov rokometaš Matjaž Brumen zgrešil še eno sedemmetrovko za branilce pokalnega naslova, je moštvo trenerja Saša Praprotnika prvič poskrbelo za vodstvo s petimi zadetki naskoka (25:20). V vratih Jeruzalema Ormoža je blestel Boštjan Belec, ki je zbral kar 16 obramb (v Cimosovih vratih je v drugem polčasu branil Jure Jeraj, ki je imel devet obramb), in uspeh Praprotnikove čete je bil vedno bližji.

Koprčani so med izključitvijo ormoškega krožnega napadalca Iztoka Korparja dosegli dva zadetka, ob enakovrednem razmerju moči na igrišču pa še enega in osem minut pred koncem tekme so zaostajali samo še za dva zadetka. Toda nato je moral na klop za kaznovane koprski igralec Goran Gorenac, kar so Ormožani seveda spretno izkoristili in prednost spet podvojili (27:23). Primorci so odgovorili z zaporednima zadetkoma Tineta Poklarja in Matjaža Brumna, toda tri minute pred koncem je njihovo usodo zapečatil Korpar, z Brumnovim zadetkom v zadnji minuti pa je Cimos le omilil poraz.

Celjani v dramatičnem finalu do 14. pokalne lovorikePokal Pivovarne Union - sezona 2009/10