21. 3. 2010

Od lanskih polfinalistov lige prvakinj ostali trije klubi, letos Larvik namesto Hypa

Z današnjo tekmo Györi – Leipzig (30:19) se je končal drugi del tekmovanja v evropski ligi prvakinj. Znana sta tudi polfinalna para: Viborg – Larvik in Györi – Oltchim Valcea.

Že pred zadnjim krogom so bili znani vsi štirje polfinalisti, odprto je bilo le še vprašanje, kdo bo zmagovalec v skupini 1 – Larvik ali Györi. Po sobotni visoki zmagi proti Krimu Mercatorju (30:23) so si prvo mesto priigrale Norvežanke, drugo pa so osvojile Madžarke. Polfinalna para letošnje lige prvakinj sta Viborg (Danska) – Larvik (Norveška) in Györi (Madžarska) – Oltchim Valcea (Romunija). Prvi polfinalna dvoboja bosta 10. ali 11. aprila, povratna 17. ali 18. aprila, prednost domačega igrišča na povratni tekmi pa imata Larvik in Otlchim Valcea, ki sta osvojila prvi mesti v svojih skupinah.

Naslov klubskega prvaka Evrope brani Viborg, ki bil je v lanskem finalu v skupnem seštevku samo za zadetek uspešnejši od Györija. Na prvi tekmi na Danskem so slavile Madžarke s 26:24, na povratni na Madžarskem pa so bile uspešnejše Danke s 26:23. V polfinalu v minuli sezoni je Viborg izločil Oltchim Valceo, Györi pa Hypo, kar pomeni, da so od štirih polfinalistov iz tekmovalne sezone 2008/09 trije isti kot v letošnji (Viborg, Oltchim Valcea, Györi), medtem ko se dunajski Hypo v tej sezoni ni uspel prebiti med najboljše štiri klube v Evropi.

Namesto avstrijske ekipe je tokrat v polfinalu lige prvakinj Larvik, ki se lani ni uspel prebiti niti med osem v Evropi (v skupini z Oltchimom, Podravko Vegeto in Lado Toljati je osvojil šele tretje mesto za Romunkami in Hrvaticami). Zato je evropsko sezono nadaljeval v osmini finala pokala pokalnih zmagovalcev, klonil pa je šele v finalu proti danskemu klubu FCK Handbold.
Liga prvakinj - sezona 2009/10