2. 4. 2010

Slovenske prvake iz Velenja čaka v soboto povratni obračun v Ciudadu Realu

Rokometaši Gorenja bodo v soboto, 3. aprila, ob 18. uri odigrali povratno tekmo osmine finala evropske lige prvakov proti Ciudadu Realu v Španiji. Aktualni evropski klubski prvaki so bili uspešnejši že na prvi tekmi v Rdeči dvorani, v kateri so zmagali z 31:23 (14:9).

 

Sredina prvenstva generalka v Rdeči dvorani proti Slovanu je uspela, kajti Gorenje je slavilo s 34:28 (15:11), blestela pa sta predvsem vratar Matevž Skok (21 obramb) in ostrostrelec Momir Rnić (11 zadetkov). Zmaga moštva trenerja Branka Tamšeta je še toliko pomembnejša, ker so aktualni slovenski prvaki nastopili brez kaznovanih Marka Bezjaka in Dina Bajrama (zaradi neposrednih rdečih kartonov na ligaški tekmi proti Jeruzalemu Ormožu v gosteh), po poškodbi mišice na nogi pa se je na igrišče uspešno vrnil Jure Natek in k zmagi prispeval tri zadetke.

 

V soboto čaka rokometaše še zadnja preizkušnja v letošnji ligi prvakov, kajti po porazu na prvi tekmi na domačem igrišču proti Ciudadu Realu nimajo več nobenih možnosti za napredovanje med najboljših osem v Evropi. Kljub temu so Velenjčani že z uvrstitvijo med elitno šestnajsterico izpolnili glavni cilj, ki ima še posebno vrednost glede na številne kadrovske in denarne težave, ki so v prejšnjih mesecih pestile klub. Trikratni evropski prvak Ciudad Real, ki je v letošnji evropski ligi prvakov ni izgubil še niti točke (na enajstih tekmah je dosegel prav toliko zmag), bo v domači dvorani želel nadaljevati uspešen niz, Gorenje pa bi se rado predstavilo v čim lepši luči in se dostojno poslovilo od Evrope.

 

"Moram priznati, da je Ciudad Real že na prvi tekmi v Velenju dokazal, da je vendarle kakovostnejši od nas. Španski klub si lahko privošči, da med tekmo nekajkrat zamenja celotno postavo, vendar se to v njegovi igri ne pozna. Kljub temu smo v Rdeči dvorani dali maksimum od sebe, prikazali dobro igro in se kar uspešno kosali z renomiranim nasprotnikom. Upam, da bo tako tudi na povratni tekmi v Ciudadu Realu in da ne bomo razočarali naših navijačev," pravi Gorenjev igralec in hrvaški reprezentant Ivan Čupić. Skoraj enako razmišlja tudi njegov soigralec in krožni napadalec Miha Žvižej: "Že v Velenju se je videlo, da da je kakovost očitno na strani španskega moštva. Kljub temu je bila končna razlika previsoka, kajti še sredi drugega polčasa smo zaostajali samo za dva zadetka. Od letošnje Evrope se nameravamo posloviti na dostojen način, kar pa bo možno le, če bo vsak igralec dal od sebe vse, česar je v tem trenutku sposoben. Potem se bomo usmerili na domače prvenstvo, v katerem še nismo vrgli puške v koruzo."

 

Tekma Ciudad Real – Gorenje bo v soboto, 3. aprila, ob 18. uri v Quijote Areni v Ciudadu Realu v Španiji, sodila jo bosta Čeha Vaclav Kohout in Petr Novak, delegat pa bo Ion Serbu iz Romunije.

Ciudad Real visoko zmagal že v VelenjuLiga prvakov - sezona 2009/10