2. 4. 2010

Slovan v Romunijo z osmimi zadetki prednosti

Po zmagi na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF proti Suceavi čaka rokometaše Slovana v soboto povratni dvoboj v Romuniji. Ta bo v soboto že ob 10. uri, Ljubljančani pa imajo prednost osmih zadetkov (31:23) s Kodeljevega.

Zaradi varčevanja so se igralci in strokovno vodstvo ljubljanskega kluba odpravili proti Romuniji kar z avtobusom, čeprav je iz Slovenije do Suceave skoraj 1200 kilometrov.  V dvorani na Kodeljevem so si nabrali lep kapital (osem zadetkov prednosti), kljub temu pa trener Boris Denič pred povratno tekmo, ki je ob zelo nenavadni uri, pravi: "Glede na to, da smo že v prvem polčasu imeli sedem zadetkov prednosti, dobrih deset minut pred koncem pa kar devet, bi si morali priigrati še višjo zmago. Ta bi nam zagotavljala mirnejše potovanje na povratni dvoboj v Romunijo, kjer nas zagotovo čakal pekel. Kljub temu včasih tudi osem zadetkov prednosti ni dovolj za napredovanje, toda če bomo uspešno igrali svojo igro, potem bi to moralo zadostovanji za uvrstitev v polfinale pokala challenge."

Tekma Suceava – Slovan bo v soboto, 3. aprila, ob 10. uri v Romuniji, sodila jo bosta Poljaka Bartosz Leszczynski in Marcin Piechota, delegat pa bo Makedonec Kamer Metalari.

Ljubljančani doma visoko premagali RomuneEvropski pokali za moške - sezona 2009/10