3. 4. 2010

V nedeljo ob 17. uri v dvorani Bonifika si želi ženska reprezentanca pokazati drugačen obraz

Po tesni zmagi nad Italijankami na gostovanju v Lombardiji v tretjem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem rokometnem prvenstvu na Danskem in Norveškem letos decembra izbrano vrsto selektorja Ivice Rimanića čaka še drugi obračun z zahodnimi sosedami. V nedeljo ob 17. uri se bo v dvorani Bonifika borila za novi par točk.

Tesno zmagoslavje z 28:26 na gostovanju pri Italijankah je opomnilo slovenske rokometašice, da je potrebno vsako tekmo odigrati maksimalno zbrano in agresivno. Italija, ki sicer sodi v drugi kakovostni razred evropskih reprezentanc, je z globoko obrambno postavitvijo povzročala nemalo preglavic Slovenkam. Dekleta pa so v ključnih trenutkih vendarle pokazala dovolj zrelosti ter tekmo obrnila v svojo korist.

Že nedelja pa prinaša četrti krog kvalifikacij, ko se bo Slovenija borila za tretjo zmago v teh kvalifikacijah za Euro 2010, ki ga bosta decembra gostili Danska in Norveška. Znova ji bodo nasproti stale Italijanke, tokrat pa gre pričakovati povsem drugačen odpor naše izbrane vrste. Če ne drugega, zaradi domačega terena in podpore s tribun.

Pred tekmo z Italijo, ki bo v dvorani Bonifika, je Miša Marinček, ki bo bržkone dobila priložnost namesto vratarke Sergeje Stefanišin oziroma Branke Zec, optimistična: "Na prvi tekmi se nam nekatere zadeve niso izšle, kot bi si želeli, čeprav smo se na Italijanke odlično pripravili. Mislim, da se je zgodil slab dan, ko nam igra ni stekla niti v napadu niti v obrambi. Prepričana sem, da bomo v nedeljo pomanjkljivosti odpravili ter odigrali bolje. V drugo z Italijankami ne bi smeli imeti težav, če bo pristop pravi."

Slovenija bi se z zmago še bolj utrdila na drugem mestu skupine 4, v kateri je ne vrhu lestvice Nemčija s stoodstotnim izkupičkom. Do konca kvalifikacij bosta sledili še dve tekmi, ko Slovenija v maju pričakuje Nemke ter se odpravlja na gostovanje v Belorusijo.



Na prvi tekmi Slovenke strle hud odpor Italijank

Kvalifikacije za Euro 2010, spored in rezultati