3. 4. 2010

Rokometaši Slovana skozi šivankino uho v polfinale evropskega pokala challenge

Rokometaši ljubljanskega Slovana so se v Romuniji veselili preboja v polfinale evropskega pokala Challenge. Na povratni četrtfinalni tekmi s Suceavo so izgubili s sedmimi goli razlike (25:32), a si zagotovili napredovanje, saj so teden dni nazaj na Kodeljevem slavili zmago z osmimi zadetki (31:23).

S skupnim izidom 56:55 so se prebili med štiri najboljše ekipe v omenjenem evropksem pokalu.

Suceava - Slovan 32:25 (16:12)

"Tekma je bila malce čudna, predvsem zaradi dopoldanskega termina, ki ga nismo vajeni. Moji varovanci so do 20. minute nadzorovali gostitelje, v sami končnici pa so padli v krizo, kar so domači rokometaši izkoristili in na odmor odšli s štirimi goli prednosti. Gostitelji so nas v drugem polčasu pošteno namučili, največ preglavic pa nam je povzročila domača obramba 3-2-1, ki jo moji igralci nikakor niso mogli prebiti. V 57. minuti so gostitelji povedli za osem (31:23). V sami končnici smo vendarle zmogli dovolj zbranosti, da smo dosegli dva gola, izkazal pa se je tudi vratar Jure Vran, ki je v prelomnih trenutkih dvoboja branil na visoki ravni," je po težkem in zahtevnem dvoboju v mestecu, ki leži na meji med Romunijo, Ukrajino in Moldavijo, dejal prvi strokovni mož ljubljanske zasedbe Boris Denič.

Tekmo v športni dvorani v Suceavi si je ogledalo okoli 400 gledalcev, ljubljanska zasedba pa navkljub obljubi prireditelja po tekmi ni prejela zapisnika in statistike povratne tekme. Ljubljančani so takoj po zahtevnem obračunu v Romuniji pospravili kovčke in se z avtobusom odpravili v domovino, pred njimi pa je 1165 km dolga pot.

Polfinalni žreb bo v torek, 6. aprila, na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Evropski pokali, 2009/10

Na prvi tekmi četrtfinala pokala Challenge so visoko zmago slavili Slovanovci