3. 4. 2010

Gorenje se je kljub porazu v Španiji dostojno poslovilo od letošnje lige prvakov

Po porazu v Rdeči dvorani (23:31) so rokometaši Gorenja izgubili tudi povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti Ciudadu Realu. V Španiji je bilo 36:31 (18:15) za Ciudad Real, kljub temu pa so se Velenjčani dostojno poslovili od letošnje Evrope.

 

 

Ciudad Real – Gorenje 36:31 (18:15)

 

Ciudad Real – Quijote Arena, gledalcev: 3000, sodnika: Kohout in Novak (oba Češka).

 

Ciudad Real: Hombrados , Šterbik (7 obramb), Carrena (6 obramb), Dušebajev 1 (1) , Kallman 5, Fernandez 3, Jevdokimov 6, Aguinagalde 5, Davis, Parrondo, Abalo 3, Metličić 4, Rodriguez, Canellas 3 (1), Entrerrios 4, Morros 1, Dinart 1, Gull.

 

Gorenje: Skok 1 (obramba), Gajić (14 obramb), Natek, Bezjak 5, Cehte 1, Rnić 5, Žvižej3, Štefanič 1, Golčar 5, Harmandić, Ferkulj, Čupić 5, Bajram 1, Nosan, Šimič 5.

 

Sedemmetrovke: Ciudad Real 3 (2), Gorenje 0.

 

Izključitve: Ciudad Real 4 minute, Gorenje 10 minut.

 

 

Rokometaši velenjskega Gorenja so vse možnosti za uvrstitev v četrtfinale v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini zapravili pred slabim tednom, ko so v domači Rdeči dvorani izgubili z osmimi goli, v današnjem obračunu na Pirenejskem polotoku pa so znova morali priznati premoč lanskim zmagovalcem lige prvakov in trikratnim prvakom Evrope.

 

Izbranci velenjskega trenerja Branka Tamšeta so porazno začeli dvoboj v Ciudad Realu. Gostitelji so se v uvodu dobesedno sprehajali skozi njihovo obrambo in si že po dobrih sedmih minutah igre priigrali velikansko prednost šestih zadetkov (8:2). Velenjska klop je z minuto odmora zaustavila stampedo domače vrste, po Tamšetovih napotkih pa je podoba slovenskih prvakov vendarle dobila precej lepšo obliko.

 

Z boljšo obrambo in učinkovitejšim napadom so Velenjčani po poraznem začetku vendarle ujeli pravi ritem in se povsem enakovredno zoperstavili favoriziranim zvezdnikom španske ekipe, za katero igrajo sami rokometni velemojstri, kot so Španci Jose Javier Hombrados, Alberto Entrerrios in David Davis, Srb s španskim potnim listom Arpad Šterbik, Šved Jonas Kallman, Francozi Luc Abalo, Jerome Fernandez in Didier Dinart, Hrvat Petar Metličić...

 

Miha Žvižej in druščina so do odhoda na desetminutni odmor dokaj visok zaostanek prepolovili (15:18), v začetku drugega polčasa pa povsem zadihali za ovratnik ležernim gostiteljem in se jim v 33. minuti približali samo na gol zaostanka (17:18), kar je Špance prisililo k polni mobilizaciji. V naslednjih desetih minutah je slovenska zasedba znova občutila silno moč španske, pri kateri sta na šestmetrski črti blestela Jevdokimov in Aguinagalde, ki sta dosegla vsak po šest zadetkov. Z veliko resnejšim pristopom v vseh segmentih rokometne igre si je Ciudad Real v 44. minuti znova priigral šest golov prednosti (26:20), tako da je bila tekma odločena, kljub temu pa Gorenju ostaja tolažba, da sje na štirih tekmah s slovitim španskim klubom danes izgubil z najmanjšo razliko.



Branko Tamše, trener Gorenja: "Začetek tekme ni bil vzpodbuden, toda potem smo začeli igrati rokomet, dokazali smo, da lahko tečemo z njimi in da smo hitri v protinapadih. Spet smo storili malo preveč napak proti tako vrhunskemu moštvu, toda to je zaradi njihove kakovosti. Kljub vsemu smo pustili dober vtis na obeh tekmah, ki sta bili velika nagrada za vse, kar so fantje storili od novega leta naprej. Seveda vsak poraz boli, a zdi se mi, da proti Ciudadu Realu nismo razočarali, čeprav so Španci tako kakovostni, da igrajo toliko, kolikor pač morajo."


Rok Golčar, igralec Gorenja: "Na začetku smo delovali zaspano, kar so domačini hitro izkoristili in nam pobegnili. Toda potem smo vzpostavili ravnotežje in se dobro kosali z njimi. V drugem delu smo še malce nihali, toda vseeno mislim, da nismo razočarali, pustili smo srce na igrišču. Je pa zanimivo to, da smo po mojem mnenju odigrali tukaj slabše, a odnesli boljši izid kot na prvi tekmi."

Liga prvakov - sezona 2009/10