3. 4. 2010

Celjani izgubili tudi povratno tekmo proti Flensburgu in ostali brez polfinala pokala EHF

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se poslovili od letošnjega nastopanja in polfinala v evropskem pokalu EHF. Po porazu na prvi četrtfinalni tekmi proti Flensburgu v gosteh (29:33) so Celjani izgubili tudi povratno tekmo v dvorani Zlatorog (35:32) in med štiri najboljše v tem pokalu je napredoval nemški klub.

 

 

Celje Pivovarna Laško – Flensburg 32:35 (16:15)

 

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev: 5000, sodnika: Horvath in Marton (oba Madžarska).

 

Celje Pivovarna Laško: Štochl (7 obramb), Rezar (7 obramb), Marguč 5, Vugrinec 6, Pajovič 6, Razgor, Toskić 2, Gajič 2, Kojić, Gorenšek 4 (2), Koljanin, Kokšarov 4 (2), Zorman 3, Dačević.

 

Flensburg: Beutler (14 obramb), Sjoestrand, Karlsson 1, Carlen 4, Eggert, Fahlgren, Mogensen 6, Svan Hansen 4, Christiansen 5 (1), Djordjić, Heinl, Carstens, Petersson 3, Boesen 12.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (4), Flensburg 2 (1).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6 minut, Flensburg 10 minut.

 

Rdeči karton: Heinl (43. minuta).

 

 

Po dolgem času je bila dvorana Zlatorog spet nabito polna, v peklenskem vzdušju pa je začetek tekme minil v enakovrednem razmerju moči. Toda po štirih začetnih izenačenjih (od 1:1 do 4:4) so si Celjani, pri katerih nista nastopila Miladin Kozlina in Luka Ščurek, v deveti minuti po začetku Dragana Gajiča prvič priigrali dva zadetka prednosti (6:4). Flensburg je imel velike težave z domačo obrambo 4-2, pri kateri sta bila v ospredju mlada Gašper Marguč in David Razgor, kljub temu pa je po zaostanku s 5:7 spet vzpostavil ravnotežje. To je Nemcem uspelo med zaporednima izključitvama Gašperja Marguča (prekršek v obrambi) in vratarja Richarda Štochla (nepravilno ustavil gostujoči protinapad), ko je dvakrat v polno zapored zadel Lars Christiansen.

 

Flensburgov niz zadetkov se ni ustavil tudi ob vrnitvi izključenih celjskih igralcev, kajti gostje so dosegli še dva gola (skupaj delni izid 4:0) in v 16. minuti povedli z 9:7. Kljub temu so pivovarji štiri minute kasneje najprej vzpostavili rezultatsko ravnotežje (10:10), nato pa je Gašper Marguč poskrbel za novo vodstvo domačega moštva (11:10). Do konca prvega polčasa je imela četa trenerja Zvonimirja Serdarušića ves čas prednost zadetka ali dveh, nikakor pa ji ni uspelo doseči "plus tri". Gostje so se namreč dobro upirali in kljub izključitvi stebra obrambe Tobiasa Karlssona so na odmor odšli samo z zadetkom zaostanka (15:16).

 

Začetek drugega polčasa je pripadel trenutno tretjeuvrščenemu klubu nemške lige, ki je po dveh doseženih zadetkih povedel s 17:16. Z igralcem več so gostitelji izenačili, zatem pa je Flensburg predvsem po zaslugi strelsko razpoloženega Lasseja Boesena dosegli tri zadetke zapored in v 38. minuti vodili kar z 20:17. Trener Serdarušić je iz vrat potegnil Richarda Štochla in ga zamenjal z Aljošo Rezarjem, toda tudi to ni pomagalo. Kajti na nasprotni strani je v vratih blestel Dan Beutler, Boesenovo strelsko vlogo pa je prevzel levoroki Oscar Carlen, sin trenerja Pera Carlena. Posledice so bile jasne, kajti v 47. minuti je Flensburg vodil kar s 27:22, čeprav je nekaj pred tem zaradi rdečega kartona (tretja izključitev) moral z igrišča eden stebrov gostujoče obrambe Jacob Heinl.

 

Ko je Boesen v 51. minuti dosegel 29. zadetek za nemški klub, je bilo jasno, da bi morali Celjani za napredovanje (glede na izid prve tekme – 33:29 za Flensburg) v polfinale zmagati najmanj s petimi zadetki razlike. Toda rokometaši Flensburga kljub visoki prednosti skorajda niso popuščali, kljub temu pa so se Celjani – upravičeno so se pritoževali nad madžarskima sodnikoma - med izključitvijo Oscarja Carlena približali samo na „minus dva“ (29:31). Na začetku 57. minute je za dodatno zmanjšanje s črte sedmih metrov poskrbel Miha Gorenšek (30:31), po nekaj odličnih obrambah Rezarja pa so imeli Celjani kopico priložnosti za izenačenje. Vendar jih niso izkoristili in poskrbeli vsaj za častno zmago, kajti Boesen je s svojim dvanajstim zadetkom dokončno potrdil uspeh Flensburga (35:32) in napredovanje v polfinale evropskega pokala EHF.



Zvonimir Serdarušić, trener Celja Pivovarne Laško: "Flensburg je kakovostnejša ekipa od nas, ima več igralcev, igra močnejšo ligo. Na prvi tekmi smo jih malo zmedli z obrambo, danes pa so se nanjo pripravili. Rekel sem, da če zmagamo z enim golom, bom zadovoljen, a ni nam uspelo. Smo pa vsaj napolnili dvorano, v kateri je bilo pravo vzdušje. Ne bi kritiziral igralcev, kaj niso naredili oziroma so. Dejstvo je, da nismo v stanju, da igramo drugo obrambo, sploh pa ne 6-0, na 3-2-1 pa sta Mogensen in Boesen prehitra."


Per Carlen, trener Flensburga: "V tem času smo študirali celjsko obrambo, medtem igrali tudi z Balingenom, ki igra podobno obrambno postavitev. Igrali smo pametno - z glavo in našli rešitve. Zelo sem zadovoljen, saj vem, da je najtežje igrati s Celjem doma. Zelo sem srečen zaradi napredovanja. Igralci so garali, Boesen pa je v pravem trenutku odigral najboljšo tekmo letos."

Evropski pokali za moške - sezona 2009/10