4. 4. 2010

Slovenska ženska reprezentanca v četrtem krogu kvalifikacij za EP drugič ugnala Italijanke

V četrtem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo letos decembra na Danskem in Norveškem, je slovenska ženska reprezentanca v Kopru premagala Italijanke s 34:22 (17:7). Na drugi tekmi v skupini 4 je bila Nemčija uspešnejša od Belorusije s 35:24.

 

 

Slovenija - Italija 34:22 (17:7)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 600, sodnika: Kavešnikov in Plotnikov (oba Rusija).

Slovenija: Stefanišin (9 obramb), Marinček (9 obramb), Argenti 6 , Zrnec 3 (1), Mitruševska 1, Gros 4 (2), Šon 5 (1), Puš 1, Irman 4, Skutnik, Mavsar 3, Varlec 5 (2), Koren 1, Jeriček 1.

Italija: Porini (15 obramb), Morreale, Dovesi (3 obrambe), Federspieler 1, Barani 2, Ettaqi, Lenardon 3, Furlanetto, Scamperle 8 (2), Marcantonio, Lampis 2, Niedeweiser 1, Pavlik 1, Pastor 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (6), Italija 3 (2).

Izključitve: Slovenija 4 minute, Italija 8 minut.


Tudi drugega obračuna z italijansko izbrano vrsto Slovenke niso najbolje začele, saj so zgrešile tri strele – najprej Neli Irman, ki je streljala mimo gola, nato pa je vratarka Sabrina Porini ubranila strela Barbare Varlec in Neže Mitruševske. Italija je sicer prva prešla v vodstvo z 2:1, to pa je bilo hkrati tudi njeno zadnje na tekmi v dvorani Bonifika v Kopru.

 

Slovenska reprezentanca je v obrambi 5-1 na čelu z Nezo Mitruševsko, kasneje pa Tamaro Mavsar, držala stran nasprotnice, ki so v naredile ogromno tehničnih napak, prav toliko pa zgrešile strelov. V napadu je Mitruševska lepo vodila slovensko igro, razigravala tako levo kot desno stran ter podajala soigralkam na črto. Izkazali sta se tudi Maja Šon in Barbara Varlec z lepimi asistencami. Ob eni takih je zadela Neli Irman za prvih +4 (7:3) v dvanajsti minuti tekme.

Po zapravljenem strelu Varlečeve v 18. minuti so Italijanke stekle v protinapad, a je prav omenjena prestregla žogo in popravila napako za 10:5. Odtlej je slovenska igra nekoliko bolj stekla, z delnim izidom 5:0 pa so gostiteljice v 28. minuti prvič imele kar devet zadetkov prednosti (15:6). Z obrambami Miše Marinček so dobile tudi priložnosti za protinapade, ki so jih kar dobro izkoristile, predvsem Anja Argenti in Nina Jeriček. Na odmor je Slovenija odšla z desetimi goli naskoka (17:7).

S tremi zaporednimi zadetki so Italijanke v prvih treh minutah drugega polčasa znižale na sedem golov zaostanka (17:10). Slovenska igra je delovala nekoliko zmedeno, v napadu je bilo preveč prebijanj in napačnih podaj. Enkratno sta delovali le navezi Šon-Argenti in Varlec-Argenti – predvsem na ta način je Slovenija ohranila prednost. Ob tem je odlično branila Miša Marinček, ki je v 44. minuti dobila neposreden strel v obraz. Z garanjem v obrambi so se kar ponujali protinapadi in ahki zadetki, v katerih je ekspresno delovala predvsem Tamara Mavsar. V 52. minuti je z mojstrskim strelom Barbara Varlec poskrbela za prvih +11 (30:19), trenutek za tem pa v protinapadu Alja Koren za dvanajst zadetkov razlike. V 53. minuti je po uspešni sedemmetrovki Maje Zrnec na semaforju pisalo že 32:19 in slovenske rokometašice so visoko premagale zahodne sosede.

 

To je tretja zmaga Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2010. Do konca jo čakata še dva obračuna, doma z Nemčijo in gostovanje v Belorusiji. Na evropsko prvenstvo vodita prvi dve mesti iz skupine 4. Na drugi tekmi četrtega kroga je Nemčija na domačem igrišču premagala Belorusijo s 35:24 (15:11). Trenutni vrstni red: 1. Nemčija 8 točk, 2. Slovenija 6, 3. Belorusija 2, 4. Italija 0.

Izjave po tekmi Slovenija - ItalijaSlovenke s težavami premagale ItalijoKvalifikacije za Euro 2010 - rezultati, lestvice in sporedi