4. 4. 2010

Barbara Varlec: Dokazale smo, da smo imele v četrtek v Italiji samo slab dan

Z visoko zmago proti Italiji v dvorani Bonifika v Kopru so slovenske rokometašice naredile velik korak na poti k uvrstitvi na Euro 2010. Novi točki sta seveda poskrbeli za zadovoljstvo v slovenskem taboru.

Barbara Varlec, slovenska reprezentantka: "Na povratni tekmi v Kopru smo dokazale, da smo imele na četrtkovi tekmi v Italiji samo slab dan in da smo precej kakovostnejša reprezentanca. V Kopru smo se predstavile v precej lepši luči. Držale smo se dogovorov v igri, ki smo jih s selektorjem sklenili pred tekmo. Do konca kvalifikacij nas čakata še tekmi proti Nemčiji doma in Belorusiji v gosteh. Mislim, da bo za naše napredovanje na EP ključna zadnja tekma v gosteh proti Belorusiji. Če bomo odigrale maksimalno, ne bi smele imeti težav z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo, poleg tega pa imamo s prve tekme v Ljubljani kar devet zadetkov prednosti."

Anja Argenti, slovenska reprezentantka: "Danes smo res nadigrale Italijanke, kar bi se moralo zgoditi že na prvi tekmi v gosteh. Tekma v Italiji nam je bila zelo velika šola in dobra izkušnja. Izkazalo se je, da lahko premagamo le same sebe, če ne igramo 120-odstotno. Tokrat smo dale vsaka od sebe po 150 odstotkov, na igrišču pa smo pokazale, da lahko zmagamo in igramo na višjem nivoju. Toda še vedno smo zgrešile preveč 'zicerjev', kar je po mojem mnenju predvsem posledica nezbranosti."

Neli Irman, slovenska reprezentantka: "Po prvi tekmi v Italiji smo se pogovorile in ugotovile naše napake. Videle smo, da so se dogajale nekatere stvari, ki si jih nikakor ne smemo več privoščiti. Vesela sem, da smo se pred domačimi gledalci pokazale v povsem drugačni luči, kar so lahko tudi videli. Borile smo se za vsako žogo, pokazale dobro igro in dokazale, da imamo vsako tekmo več izkušenj."

Slovenke v Kopru visoko premagale ItalijoTežko delo za slovensko reprezentanco v ItalijiKvalifikacije za Euro 2010 - rezultati, lestvice in sporedi