22. 4. 2010

Slovenija je dobila nove prvake in prvakinje osnovnih šol

Minuli teden je Slovenija dobila osnovnošolske prvake in prvakinje v rokometu. Naslov prvakov med fanti je osvojil OŠ Ljudski vrt, pri deklicah pa so bile najuspešnejše učenke OŠ Nove Jarše.

V športni dvorani v Sežani, kot že večkrat do sedaj, se je odvijalo finale osnovnošolskega rokometnega prvenstva za učence. Tekmovanje je bilo sila razburljivo, polno presenečenj in vrhunskih rokometnih potez, piko na i pa so postavili organizatorji saj so športno dvorano napolnili do zadnjega kotička. Naslov državnih prvakov so osvojili rokometaši OŠ Ljudski vrt, ki so slavili zmago brez izgubljene tekme.

V Športni dvorani v Zagorju pa je potekalo finale državnega prvenstva za učenke v rokometu. Na turnirju so sodelovale OŠ Starše, OŠ Nove Jarše - Ljubljana, OŠ Naklo in OŠ Toneta Okrogarja - Zagorje. Dekleta so prikazala zelo atraktiven rokomet, z lepimi akcijami in borbeno igro. Vse tekme so bile v duhu "fair playa", iskrice, ki so preskočijo med tekmovalno vnemo, pa so sodniki zelo hitro pogasili. Vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno saj so prav vse ekipe imele svoje navijače in podpornike. Domača šola Toneta Okrogarja je imela ta dan športni dan, tako da so se vsi učenci prelevili v vnete navijače. Vsi so bili opremljeni z navijaškimi rekviziti.

Udeležene ekipe so poskrbele, da je bil rokometni praznik popoln, saj je bilo tekmovanje vse do zadnje tekme odprto in je ponujalo naslov državnih prvakinj trem ekipam. Na koncu so bile najbolj spretne učenke OŠ Nove Jarše, ki so osvojile naslov državnih prvakinj.


Končna razvrstitev (dekleta):

1. mesto: OŠ NOVE JARŠE
2. mesto: OŠ STARŠE
3. mesto: OŠ NAKLO
4. mesto: OŠ TONETA OKROGARJA ZAGORJE

Najboljše posameznice:
Najboljša igralka: Laura EKART (OŠ Starše)
Najboljša vratarka: Anamarija KLEMENČIČ (OŠ Naklo)
Najboljša strelka: Nina ZULIĆ (OŠ Nove Jarše)


Končna razvrstitev (dečki):

1. mesto: OŠ LJUDSKI VRT PTUJ
2. mesto: OŠ DANILA LOKARJA AJDOVŠČINA
3. mesto: OŠ LESKOVEC
4. mesto: OŠ SREČKA KOSOVELA

Najboljša sedmerica:
1. Erik BOLČIČ (OŠ Sežana)
2. DOMEN ANDLOVIC (OŠ Leskovec)
3. DAVORIN LEVANIČ (OŠ Ljudski vrt)
4. MARTIN URBANČIČ (OŠ Ljudski vrt)
5. LUKA REISMAN (OŠ Ljudski vrt)

Najboljši igralec: JANUŠ LAPAJNE (OŠ Danila Lokarja)
Najboljši vratar: URH KASTELIC (OŠ Leskovec)