28. 4. 2010

Slovenija med nosilci na petkovem žrebanju skupin za mladinsko EP na Slovaškem

Na sedežu EHF na Dunaju bo v petek, 30. aprila, ob 13. uri žrebanje skupin za mladinsko evropsko prvenstvo na Slovaškem. Za tekmovanje, ki bo potekalo od 29. julija do 8. avgusta, je Slovenija pred žrebanjem postavljena v vlogo enega izmed štirih nosilcev.

Na EP na Slovaškem bo nastopilo 16 reprezentanc, doslej pa je znanih 14. Poleg treh izbranih vrst, ki so si zagotovile neposredno uvrstitev na tekmovanje (Nemčija kot aktualni prvak Evrope, Danska kot srebrna na EP 2008 in Slovaška kot gostitelj), si je nastop skozi kvalifikacije zagotovilo še 11 reprezentanc.

Med njimi je tudi Slovenija, ki je slavila v kvalifikacijski skupini 1 pred Švedsko, Nizozemsko in Belgijo v Podčetrtku. Za dve preostali mesti morajo odigrati še tekme v kvalifikacijski skupini 2 na Islandiji, kjer bodo za vozovnici za EP poleg gostiteljev igrali še Srbi, Črnogorci in Makedonci.

V petek ob 13. uri bo na Dunaju žrebanje štirih skupin za Euro 2010 na Slovaškem, med nosilci pa so poleg Slovenije še Nemčija, Danska in zmagovalec kvalifikacij na Islandiji. Izžrebali bodo štiri skupine s po štirimi reprezentancami: moštva iz istega bobna se v skupini ne morejo pomeriti med seboj, Slovaška kot organizator tekmovanja pa bo imela možnost izbire skupine.

Bobni za petkovo žrebanje na Dunaju:

Boben 1: Nemčija, Danska, Slovenija, zmagovalec kvalifikacijske skupine 2

Boben 2: Hrvaška, Španija, Francija, Portugalska

Boben 3: Češka, Rusija, Slovaška, Švedska

Boben 4: Romunija, drugouvrščeni iz kvalifikacijske skupine 2, Izrael, Finska.

Kvalifikacije za EP 2010 za mladince