30. 4. 2010

Cimos je zlahka opravil z Ormožani, Gorenje visoko zmagalo na gostovanju v Trebnjem

Po sredini tekmi Celje Pivovarna Laško - Slovan (41:33) sta bili danes na sporedu še dve tekmi v šestem krogu v končnici za prvaka v ligi MIK. Cimos je gostoval v Ormožu in zlahka zmagal (36:28), aktualni slovenski prvak Gorenje pa je z enako razliko osmih zadetkov (39:31) slavil na gostovanju pri Trimu v Trebnjem.

Jeruzalem Ormož - Cimos Koper 28:36 (11:20)

Ormož - Dvorana na Hardeku, gledalcev: 300, sodnika: Nikolič in Štern (oba Krško).

Jeruzalem Ormož: Žuran, Korpar 3, Krabonja 4, Melnjak 3 (2), Rajšp 3, Bogadi, Bezjak 3, Čudič 1, Ivanuša 1, Belec, Sok 1 (1), Hebar, Vujović, Žuran 3, Huđ 6, Planinc.

Cimos Koper: Podpečan, Stanić, Skoko 6, Dobelšek, Praznik 6, Brumen 3 (1), Elezović 9 (4), T. Poklar 2, Jeraj, N. Poklar, Mlakar 1, Konečnik 4, Laluska 1, Rapotec 1, Gorenac 2, Jovičić 1 (1).

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 6 (3), Cimos Koper 6 (6).

Izključitve: Jeruzalem Ormož 6 minut, Cimos Koper 6 minut.

Po šestem krogu končnice za prvaka ostajajo rokometaši Jeruzalema Ormoža samo pri eni točki, ki so jo na domačem igrišču osvojili v drugem krogu z neodločenim izidom proti Gorenju (27:27). Proti Cimosu so bili Ormožani povsem nemočni, kajti Koprčani so si že v prvem polčasu priigrali deset zadetkov prednosti (20:10). V drugem delu so Primorci sicer nekoliko popustili, kar je moštvo trenerja Saše Praprotnika izkoristilo in zaostanek prepolovilo. Toda gostje so nato znova zaigrali na polno in na četrti medsebojni tekmi v letošnjem ligaškem tekmovanju dosegli še četrto zmago. Edini poraz proti Ormožanom je Cimos doživel na zaključnem turnirju pokala Pivovarne Union v Mariboru, ko je bilo na tekmi za tretje mesto 28:26 za Jeruzalem Ormož.

Trimo Trebnje - Gorenje Velenje 31:39 (16:17)

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 300, sodnika: Štrigl in Ocvirk (oba Velenje).

Trimo Trebnje: Imperl, Ferlin, Korelec 3, Erčulj 1, M. Radelj 1, Ratajec, Sušin 2, Paladin 3, Miklavčič 6, Musa 4, Papež, Huč, St. Skube 6 (5), Zarabec 5.

Gorenje Velenje:
Gajić, Skok, Bezjak 4, Cehte 3, Natek 8, Rutar 1, Rnić 2 (2), Žvižej 6, Štefanič 2, Golčar, Harmandić, Ferkulj, Čupić 4, Bajram 1, Nosan, Šimič 8.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 5 (5), Gorenje Velenje 5 (3).

Izključitve: Trimo Trebnje 6 minut, Gorenje Velenje 10 minut.

Tako kot rokometaši Cimosa iz Kopra, so tudi Velenjčani po šestem krogu končnice za prvaka z zmago ohranili pet točk zaostanka za vodilnimi Celjani. V Trebnjem so se gostitelji, ki so nastopili brez organizatorja igre in reprezentanta Sebastiana Skubeta, dobro upirali Gorenju, ki je imelo ob polčasu samo zadetek prednosti (17:16). Moštvo trenerja Branka Tamšeta je tehtnico dokončno nagnilo na svojo stran na začetku drugega dela, ko je z delnim izidom 5:1 prišlo do prvega občutnejšega vodstva (22:17). Na koncu so gostje slavili kar z osmimi zadetki razlike (39:31) in se Dolenjcem maščevali za neodločen izid v rednem delu ligaškega tekmovanja, ko se je tekma v Trebnjem končala brez zmagovalca (30:30).

Vrstni red po 6. krogu:
Celje Pivovarna Laško 46 (37), Cimos Koper 41 (31), Gorenje Velenje 41 (32), Slovan 26 (22), Trimo Trebnje 25 (22), Jeruzalem Ormož 19 (18).
MIK 1. liga - sezona 2009/10