1. 5. 2010

Slovan v nedeljo na Kodeljevem lovi pet zadetkov zaostanka proti Sportingu

Rokometaše Slovana čaka v nedeljo ob 19. uri na Kodeljevem povratna polfinalna tekma evropskega pokala challenge proti Sportingu iz Lizbone. Na prvi tekmi na Portugalskem so zmagali gostitelji z 28:23.

 

V primerjavi s prvo tekmo v Lizboni bodo Ljubljančani močnejši za Janka Božovića, prvega strelca kluba v letošnjem evropskem tekmovanju (21 zadetkov). Božović zaradi rdečega kartona na povratni četrtfinalni tekmi proti romunski Suceavi ni smel igrati na Portugalskem, v nedeljo pa bo lahko spet pomagal soigralcem v lovu za petimi zadetki zaostanka s prve tekme.

 

Proti Sportingu bo igral tudi Marko Ristič, ki je na prvi polfinalni tekmi v gosteh zaradi udarca v obraz staknil tri šive na veki. Na sredini prvenstveni tekmi proti Celju Pivovarni Laško, ki jo je Slovan izgubil z 41:33, ni igral krožni napadalec Uroš Bundalo (bolečine v hrbtenici zaradi padca), vendar v ljubljanskem taboru upajo, da bo do nedelje pripravljen.

 

V nedeljo ob 17.30 bo tudi druga polfinalna tekma pokala challenge, na kateri se bosta pomerila Kwidzyn (Poljska) in Bologna (Italija). Prva tekma v Bologni se je končala brez zmagovalca (24:24).

 

Boris Denič, trener Slovana: "Sredina prvenstvena generalka proti Celjanom ni najbolje uspela, toda po drugi strani smo se že od začetka tedna pripravljali le na povratno tekmo s Portugalci. Zato so bili igralci v sredo v dvorani Zlatorog dokaj utrujeni, saj so trdo trenirali, morebiti pa so bili z glavami že pri Sportingu. Na Portugalskem smo naredili preveč napak, usodna pa sta bila dva desetminutna velika padca v igri in strelska mrka. Prvi se je zgodil med 10. in 20. minuto, drugi pa med 30. in 40. minuto. Čeprav smo sredi drugega polčasa zaostajali že za osem zadetkov, bilo je 14:22, smo v končnici zmanjšali visok zaostanek. Toda lahko bi ga še bolj, saj smo v zadnji minuti zapravili dve stoodstotni priložnosti. Zaostanek petih zadetkov iz Lizbone smo v domači dvorani na Kodeljevem vsekakor sposobni nadoknaditi, toda le pod pogojem, če bodo vsi igralci dali vse od sebe. Imamo še veliko rezerv v igri, česar pa za portugalsko moštvo ne bi  trdil."

Slovan izgubil prvo tekmo v Lizboni