4. 5. 2010

Polfinalna para na F4 sta Ciudad Real - Kiel in Čehovski medvedi - Barcelona

Znana sta polfinalna para zaključnega turnirja najboljše četverice v evropski ligi prvakov, ki ga bo 29. in 30. maja gostilo nemško mesto Köln. V dvorani Lanxess Arena bosta v polfinalu na sporedu dvoboja Ciudad Real – Kiel in Čehovski medvedi – Barcelona.


V dvorani v Kölnu (kapaciteta 19.000 gledalcev) bo konec maja potekal prvi zaključni turnir (final four) v dosedanji zgodovini evropske lige prvakov. Med najboljšo četverico sta se uvrstila dva španska kluba (Ciudad Real, Barcelona) ter po en nemški (Kiel) in ruski (Čehovski medvedi). V soboto, 29. maja, bosta polfinalni tekmi: prva ob 15.30, druga pa ob 18. uri, pri čemer zaenkrat še ni - zaradi dogovorov s televizijo - dokončno odločen vrstni red polfinalnih dvobojev. V nedeljo, 30. maja, bo ob 15.30 najprej tekma za končno tretje mesto, ob 18. uri pa bo na sporedu še veliki finale.


Naslov evropskega klubskega prvaka brani Ciudad Real, ki je bil najboljši na Stari celini v zadnjih dveh sezonah (2007/08 in 2008/09), v zadnjih štirih pa kar trikrat (še v sezoni 2005/06, ko so bili na zadnji stopnički uspešnejši od Portlanda San Antonia). Njegov niz nepremagljivosti v finalu je prekinil samo Kiel, ki se je na vrh Evrope povzpel v sezoni 2006/07. Španski klub je bil v zadnjih dveh finalih obakrat uspešnejši od Kiela, medtem ko so Nemci v finalu v letu 2007 opravili s Flensburgom.

 

 

Polfinalna para zaključnega turnirja v ligi prvakov:

 

Ciudad Real (Španija) - Kiel (Nemčija)

 

Čehovski medvedi (Rusija) - Barcelona (Španija).

 

 

Že včeraj pa so izžrebali gostitelje prvih finalnih tekem v vseh treh ostalih evropskih pokalih v moški konkurenci. Zdaj je jasno, da bodo prve tekme (22. ali 23. maja, povratne bodo 29. ali 30. maja) gostili Nemci (Gummersbach, Lemgo) in Poljaki (Kwidzyn).

 

Pari finala:

 

Pokal pokalnih zmagovalcev: Gummersbach (Nemčija) – Granollers (Španija)

 

Pokal EHF: Lemgo (Nemčija) – Kadetten (Švica)

 

Pokal challenge: Kwidzyn (Poljska) – Sporting (Portugalska).