4. 5. 2010

Slovenska ženska članska reprezentanca odšteva dneve do zadnjih dveh tekem kvalifikacij za Euro 2010

V vodstvu slovenske ženske članske reprezentance s vse misli usmerjene v zadnja dva kvalifikacijska kroga v skupini 4 za nastop na decembrskem Euru na Danskem in Norveškem. V sredo, 26. maja, ekipo Ivice Rimanića čaka obračun z Nemkami. Vstop v dvorano Leona Štuklja, kjer se bo tekma začela ob 20. uri, je prost.

Slovenke so v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu doslej odigrale štiri tekme in klonile le na gostovanju v Nemčiji. Pred njimi pa sta zadnji dve tekmi, ko se bodo v sredo, 26. maja, v Novem mestu pomerile prav s favoritinjami kvalifikacijske skupine 4, Nemkami, nato pa v nedeljo, 30. maja, sledi še obračun v Belorusiji.

Obračun v Novem mestu med Slovenijo in Nemčijo bo nedvomno sila zanimiv, saj je četa Ivice Rimanića, že na prvi tekmi z njimi pokazala, da se lahko sila enakovredno kosa z Nemkami. Vabljeni seveda vsi, da dekletom pomagate do izjemnega uspeha.

Slovenska ženska članska reprezentanca je nazadnje nastopila na velikem tekmovanju leta 2006 na evropskem prvenstvu na Švedskem. Slovenke ta čas zasedajo drugo mesto v skupini in imajo šest točk, prve Nemke jih imajo osem, Belorusinje na tretjem mestu pa dve. Na Euro peljeta prvi dve mesti.

Reprezentančni seznam igralk, na katere bo selektor računal na zadnjih dveh obračunih, bo Ivica Rimanić objavil še danes.

Vse o kvalifikacijah za Euro 2010 na Danskem in Norveškem