5. 5. 2010

Za mladinsko svetovno prvenstvo za ženske v Južni Koreji prostih še devet mest

Med 17. in 31. julijem bodo tri korejska mesta gostila svetovno mladinsko prvenstvo za ženske do 20 let. Slovenija se bo za vstopnico nanj borila med 21. in 23. majem v Monovarju v Španiji.

Mesto na svetovnem prvenstvu že imajo zagotovljeno Južna Koreja (organizator), Japonska, Kitajska, Tajska in Hongkong (azijske reprezentance), Angola, Tunizija in Kongo (afriške ekipe), Argentina, Brazilija, Portoriko in Urugvaj, a je slednji odpovedal sodelovanje, namesto njega pa bo nastopila Dominikanska republika, ter Avstralija. Čakajo se le še evropske reprezentance – Norveška in Madžarska sta se neposredno prebili na SP (evropska prvakinja in podprvakinja), medtem ko bodo prihajajoče kvalifikacije dale še devet potnikov.

Julijsko prvenstvo bodo gostila tri mesta – Seul, Cheonan in Gwngju. Prvi del prvenstva se bo igral v štirih skupinah s po šestimi ekipami, v glavni del tekmovanja bodo napredovale po tri najboljše, preostale tri se bodo pomerile v boju za končno razvrstitev.

Slovenija je lansko prvenstvo Stare celine na Madžarskem končala na desetem mestu.  V kvalifikacijah za SP se bo čez 14 dni pomerila s Španijo, Turčijo in Švico.