8. 5. 2010

Viborg si je na prvi finalni tekmi lige prvakinj priigral sedem zadetkov prednosti

Rokometašice Viborga so na prvi finalni tekmi v letošnji evropski ligi prvakinj visoko premagale romunski Oltchim. Danke so slavile z 28:21 (14:11), povratna tekma pa bo v soboto, 15. maja, v Romuniji.

 

Na tekmi v Herningu (približno 45 kilometrov oddaljen od Viborga) se je v tamkajšnji športni dvorani zbralo okoli 4000 gledalcev, ki so v prvem polčasu videli dokaj izenačeno igro. Sprva je bila prednost na strani romunskega kluba, Viborg pa si je prvo vodstvo priigral pri izidu 8:7 v 17. minuti. Kmalu je prednost narasla na tri zadetke (10:7), s takšno razliko pa se je končalo tudi prvih trideset minut.

 

V uvodnih minutah drugega polčasa si je aktualni evropski prvak Viborg že po devetih minutah priigral kar sedem zadetkov razlike (20:13). Potem ko sta srbska sodnika Nikolić in Stojković (delegatka evropske zveze na tekmi je bila Slovenka Alenka Cuderman) na strani gostiteljic v manj kot petnajstih sekundah zapored izključila kar dve igralki, so rokometašice Oltchima v dveh minutah dosegle dva zadetke, nato ob enakovrednem razmerju moči na igrišču še enega in v 43. minuti so Romunke zaostajale samo še za štiri (16:20).

 

Zatem so se znova razigrale Skandinavke na čelu s Črnogorko Popovićevo, ki je v prvem polčasu dosegla samo dva zadetka, v drugem pa kar sedem. Njihova prednost je naraščala iz minute v minuto, Oltchim je v dvanajstih minutah le enkrat zadel v polno in v 55. minuti je bila na semaforju rekordna prednost za danski klub – plus deset (28:18). Sledili sta izključitvi na Viborgovi strani (Jurack, Lunde-Borgesen), kar so Romunke spretno izkoristile in s tremi zaporednimi zadetki vsaj delno omilile visok poraz na prvi finalni tekmi v evropski ligi prvakinj.

 

Strelke:

 

Viborg: Popović 9, Varzaru 6, Jurack 5, Skov 3, Mikkelsen in Althaus po 2, Lunde 1.

 

Oltchim Valcea: Neagu in Stanca po 6, Lecusanu 3, Maier in Nechita po 2, Vizitiu in Puscasu po 1.


Liga prvakinj, sezona 2009/10