9. 5. 2010

Škof še eno leto v Zagrebovih vratih

Slovenski reprezentančni vratar Gorazd Škof bo še eno sezono ostal v vrstah hrvaškega prvaka Zagreba. Škof se je s klubskim vodstvom dogovoril za znižanje pogodbe, ki mu sicer poteče po koncu naslednje sezone.

 

Pred časom so se pojavila namigovanja o tem, da naj bi prišlo do zamenjave vratarjev med Cimosom in Zagrebom: Koprčane naj bi zapustil srbski vratar Darko Stanić in odšel v hrvaško glavno mesto, v nasprotni smeri pa naj bi prišel Škof. Toda zdaj je ta možnost dokončno padla v vodo, kajti Brežičan se je z Zagrebovo klubsko upravo dogovoril za podaljšanje sodelovanja.

 

Po neuradnih informacijah naj bi Škof pristal na približno 25-odstotno znižanje vrednosti veljavne pogodbe. Zagreb bo imel v novi sezoni tri vratarje: Škofa (to bo že njegova tretja sezona na Hrvaškem), hrvaškega reprezentanta Pešića in mladega Ivića.

 

Poleg Gorazda Škofa bo Zagrebov dres v naslednji sezoni nosil še en slovenski rokometaš. David Špiler, trenutno še igralec Cimosa iz Kopra, je pred nekaj tedni podpisal triletno pogodbo s hrvaškim klubom, ki je v letošnji evropski ligi prvakov izpadel v osmini finala.