13. 5. 2010

Srba Nikola Manojlović in Aleksandar Stanojević okrepitvi rokometašev Gorenja iz Velenja

Vodstvo rokometnega kluba Gorenje je danes predstavilo še zadnji igralski okrepitvi za novo tekmovalno sezono 2010/11. To sta srbska igralca Nikola Manojlović in Aleksandar Stanojević, ki sta se tako pridružila trem prejšnjim okrepitvam aktualnih slovenskih prvakov.

 

Levoroki Stanojević je minulo sezono izpustil zaradi zloma desne roke, nazadnje pa je bil igralec nemškega prvoligaša Wetzlarja. Pred tem je bil 26-letni Stanojević član beograjskega Partizana, Gummersbacha, Parisa HB in makedonskega Metalurga. Njegov rojak Manojlović je tri leta starejši, v letošnji sezoni pa je član nemškega kluba Rhein Neckar Löwen. V Nemčijo je prišel iz romunske Constante kot zamenjava za poškodovanega Poljaka Grzegorza Tkaczyka. Manojlović je bil najprej član Crvene zvezde, nato pa švicarskega Pfadija Winterthurja in nemškega Göppingena.

 

Po letošnji sezoni velenjski klub zapuščajo Momir Rnić (odhaja v Celje Pivovarno Laško), Adnan Harmandić, Miha Žvižej (oba Bjerringbro-Silkeborg, Danska), Ivan Čupić (Rhein Neckar Löwen, Nemčija) in Jure Natek (Madgeburg, Nemčija). Novih članov Gorenja bo prav tako pet: poleg Stanojevića in Manojlovića bodo dres velenjskega kluba nosili še Hrvat Željko Musa, David Miklavčič (oba Trimo Trebnje) in Janez Gams (Slovenj Gradec).

 

Nikola Manojlović, novi igralec Gorenja: "To je zame nekaj povsem novega. Pred časom, ko mi je moj posrednik omenil možnost, da se preselim v Slovenijo, se mi je zdela zanimiva. Potem ko smo prišli skupaj z velenjskim klubom, ki je ugodil mojim zahtevam, je bil dogovor sklenjen. Pogovori so bili korektni in zdaj lahko rečem, da sem zadovoljen, da prihajam v novo sredino. Ta mi je blizu tudi sicer, saj imam tukaj del sorodnikov. Skratka, super."

 

Aleksandar Stanojević, novi igralec Gorenja: "Zaradi poškodbe sem izpustil celotno sezono. Imel sem težave z zapestjem, prestal sem dve operaciji in sedaj sem v fazi fizioterapije. Upam in želim si, da bom do začetka prihajajoče sezone maksimalno pripravljen. Sicer pa se že veselim igranja za Gorenje, saj mi bo čast igrati zanj."

 

Stane Ostrelič, direktor kluba: "Letošnja sezona je pri koncu, kar se tiče kadrovanja. Ko smo izvedeli, da nas zapušča pet igralcev, smo začeli iskati nove in jih tudi našli. Seveda je bilo to povezano tudi z glavnim pokroviteljem, saj je prav od Gorenja odvisno, kakšno moštvo bomo imeli. In brez Gorenja takega igralskega kadra, kot ga bomo zdaj imeli, zanesljivo ne bi bilo. To bo spet moštvo, ki se bo borilo za vrh v slovenskem rokometu. Mislim, da smo našli skupek mladosti in izkušenosti. Kar pa je najpomembneje: število tujcev smo znižali na štiri, ostalo pa so slovenski in velenjski igralci."

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje