18. 5. 2010

Ana Gros: Napele bomo vse moči, da nam uspe tako z mladinkami kot članicami

Slovenska ženska mladinska reprezentanca pod vodstvom Uroša Bregarja se bo med petkom in nedeljo potegovala za eno vstopnico, ki se podeljuje v kvalifikacijah v Monovarju v Španiji za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južni Koreji.

Za kopico mladink bo prihajajočih 14 dni sila napornih, saj bodo ob tem igrale še za člansko reprezentanco v boju za Euro 2010. Časovnica Evropske rokometne zveze je pač takšna, da si mladinske kvalifikacije za SP in članske za EP sledijo v roku sedmih dni. Zato sta morala trenerja mladink, Uroš Bregar, in članic, Ivica Rimanić, dodobra uskladiti urnike, saj je skoraj polovica reprezentantk ključnih za obe selekciji.

Od petka do nedelje mladinsko ekipo čakajo tekme s Švico, Turčijo in Španijo na domačem terenu slednjih (v Monovarju v pokrajini Alicante), kjer le prvo mesto vodi na letošnje svetovno prvenstvo v Južno Korejo. Naloga bo zagotovo težka. "Menim, da imamo z mladinkami velike možnosti, da si zagotovimo svetovno prvenstvo. S Turčijo in Švico ne bi smele imeti težav, medtem ko bo Španija, kot vselej, zelo težaven nasprotnik," pravi Ana Gros, ki opozori tudi: "Doslej Špank še nismo uspele premagati, verjamem pa, da nam bo to tokrat uspelo. Tako, da jim vrnemo tudi vse za nazaj."

Ana je ena izmed tistih igralk, ki bo po mladinski, skočila še v člansko ekipo ter proti Nemčiji v Novem mestu (vstop prost) in Belorusiji v Mogiljevu, lovila vstopnico za EP na Norveškem in Danskem. "Teh 14 dni bo vsekakor napornih kot že dolgo ne, brez premora namreč. A vseeno so obojne kvalifikacije za nas zelo pomembne, zato bomo napele vse moči, da obakrat, tako z mladinkami kot članicami uresničimo cilj. S članicami imamo sploh idealno priložnost, da se po dolgem času uvrstimo na veliko tekmovanje," dodaja mlada Grosova, ki nosi eno ključnih bremen v mladinski ekipi, prav tako pa v članski skupaj z Barbaro Varlec na položaju desne zunanje igralke.

Mladinke torej med petkom in nedeljo, članice pa 26. in 30. maja na zadnjih dveh obračunih kvalifikacij za decembrski Euro 2010.