22. 5. 2010

Gorenje na derbiju zadnjega kroga zmagalo v Celju, na tekmi v Kopru brez zmagovalca

S tekmama desetega kroga Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje in Cimos Koper - Trimo Trebnje se je končalo letošnje ligaško tekmovanje. Velenjčani so zmagali na gostovanju v Zlatorogu s 36:34 (11:16), tekma med Koprčani in Trebanjci pa se je končala z nedoločenim izidom 32:32 (16:13).

Že po petkovi zmagi Slovana proti Jeruzalemu Ormožu je bil znan tudi peti klub, ki bo Slovenijo zastopal v evropskih pokalih v naslednji sezoni. V sezoni 2010/11 bodo v Evropi igrali - liga prvakov: Celje Pivovarna Laško, pokal pokalnih zmagovalcev: Klima Petek Maribor, pokal EHF: Gorenje Velenje, pokal challenge: Cimos Koper, Slovan.

Celjani so si že predčasno zagotovili 17. naslov slovenskih prvakov, na zadnji tekmi sezone pa so proti Velenjčanom še drugič ostali praznih rok. Začetek tekme je pripadel gostiteljem, ki so že po desetih minutah povedli z 8:3, toda v 19. se je Gorenje približalo le na zadetek zaostanka (8:9). Kljub temu so pivovarji prvi polčas končali z visoko prednostjo (16:11), toda zdaj že nekdanji slovenski prvaki so jih v 42. minuti najprej ujeli (22:22), nato pa povedli s 23:22. Sledil je še en preobrat, ko so Celjani z igralcem manj pobegnili na tri zadetke prednosti (28:25), v zadnjem delu pa stav v Gorenjevi igri stvari vzela v svoje roke Marko Bezjak in Jure Natek. Gostje iz Šaleške doline so si tri minute pred koncem priigrali dva zadetka naskoka (34:32), vse pa je bilo odločeno minuto kasneje, ko je z igralcem manj na parketu v polno zadel Adnan Harmandić za 36:33 in Celjani so doživeli prvi poraz v letošnji sezoni v dvorani Zlatorog.

Cimos se je od domačih gledalcev poslovil z remijem proti Trimu, Koprčani pa so igrali brez poškodovanih Jureta Dobelška, Davida Špilerja, Bojana Skoka in Balasza Laluske. Zato je dal trener Fredi Radojkovič priložnost Stašu Dobrili, Črtu Benuliču in Ninu Grzentiču. Kljub oslabljeni zasedbi si je Cimos že pred koncem prvega polčasa priigral pet zadetkov prednosti (15:10), v zadnjem delu tekme v dvorani Bonifika pa kar sedem (30:23). Ne glede na visok zaostanek se Trebanjci niso predali, v zadnji minuti pa so si prek reprezentanta Sebastjana Skubeta in mladega Mihe Zarabca uspeli celo priigrati točko.

Celje Pivovarna Laško – Gorenje Velenje 34:36 (16:11)

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev: 3000, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Maribor).

Celje Pivovarna Laško: Štochl (16 obramb), Lapajne, Marguč 3 (1), Vugrinec 5, Pajovič 7, Razgor, Toskić 3, Ranevski, Gajič 2, Kojić, Gorenšek, Koljanin, Kokšarov 8 (1), Zorman 6, Dačević.

Gorenje Velenje: Gajić (4 obrambe), Skok (9 obramb), Bezjak 5, Cehte, Natek 4, Rutar, Rnić 2, Žvižej 6, Štefanič 1, Golčar 1, Harmandić 7 (4), Ferkulj, Čupić 8 (1), Nosan, Šimič 2.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (2), Gorenje Velenje 7 (5).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Gorenje Velenje 10 minut.

Cimos Koper – Trimo Trebnje 32:32 (16:13)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 300, sodnika: Masleša in Žibret (oba Trbovlje).

Cimos Koper: Stanić (10 obramb), Jeraj (3 obrambe), Podpečan, Grzentič, Dobrila 1, Praznik, Brumen 3 (1), Elezović 6, Bombač, T. Poklar 4, Benulič, N. Poklar 4, Mlakar 4, Rapotec 4, Gorenac 1, Jovičić 5.

Trimo Trebnje: Ferlin (14 obramb), Imperl, Korelec 1, Erčulj, M. Radelj 3, Papež 5, Ratajec, Seb. Skube 6, Sušin 1, Miklavčič 4, Musa 2, Huč, St. Skube 2 (2), Zarabec 8 (2).

Sedemmetrovke: Cimos Koper 2 (1), Trimo Trebnje 6 (4).

Izključitve: Cimos Koper 4 minute, Trimo Trebnje 0 minut.

KONČNICA ZA PRVAKA - KONČNI VRSTNI RED:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Celje Pivovarna Laško 10 6 1 3 339:308 50 (37)
Gorenje Velenje 10 8 1 1 344:297 49 (32)
Cimos Koper 10 5 3 2 328:306 44 (31)
Slovan 10 3 2 5 311:327 30 (22)
Trimo Trebnje 10 2 2 6 303:311 28 (22)
Jeruzalem Ormož 10 1 1 8 271:347 21 (18)

KONČNICA ZA OBSTANEK - KONČNI VRSTNI RED:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Merkur 8 5 1 2 254:246 27 (16)
Klima Petek Maribor 8 4 1 3 246:235 25 (16)