26. 5. 2010

Neli Irman: Igrale smo premedlo

Slovenska ženska članska reprezentanca je morala v petem krogu kvalifikacij za nastop na Euru 2010 v Skandinaviji priznati premoč favoriziranim Nemkam. V Novem mestu so Slovenke visoko izgubile, zato je bilo razočaranje v domačem taboru povsem upravičeno.

 

Ivica Rimanić, slovenski selektor: "Iskreno rečeno, je rezultat 24:35 zelo slab, a igrali smo z eno najboljših reprezentanc sveta, ki je bila zelo motivirana. Nemke so hotele dobiti to tekmo in ostati neporažene v skupini. Že začeli smo izredno slabo: če v desetih ali petnajstih minutah zapraviš kopico priložnosti, poleg tega pa še tri sedemmetrovke, je jasno, da sledi padec v igri. Potem za nas ni bilo poti nazaj. Poškodovali sta se še Varlečeva in Šonova, ki jih nisem več hotel pošiljati v igro, saj ju bomo krvavo potrebovali v Belorusiji. Še vedno sem optimist glede uvrstitve na EP."

 

Ana Gros, slovenska reprezentantka: "Predvsem so nas pokopali neizkoriščeni 'zicerji' in sedemmetrovke. Zelo slabo smo igrale v vseh elementih igre, brez odločnosti.  Upam, da smo se iz tega kaj naučile in da gremo v Belorusiji igrati drugače. Morale bomo biti 100-odstotne, če želimo na evropsko prvenstvo."

 

Neli Irman, slovenska reprezentantka: "Takoj moramo pogledati kaseto in se kesati za svoje napake. Od daleč se je videlo, da smo igrale premedlo in brez idej. Praktično ni bilo protinapadov, vračanje v obrambo pa zelo počasno. Očitno rabimo eno slabo tekmo, da potem odigramo dobro. Kaj takšnega si ne smemo več privoščiti."

 

Maja Šon, slovenska reprezentantka: "Zelo sem razočarana z razpletom tekme proti Nemčiji. Res je, da smo se na tekmice pripravile tako telesno kot psihično, vendar nam na igrišču potem prav nič ni šlo od rok. Niti v obrambi niti v napadu nismo odigrale tako, kot smo se dogovorili."

Slovenke v Novem mestu izgubile proti NemčijiKvalifikacije za EP 2010 - ženske