29. 5. 2010

Slovenske rokometašice v strašanski godlji v Belorusiji - celotna odprava ostala brez prtljage!

Slovenska ženska članska reprezentanca, ki bo v nedeljo ob 15. uri igrala zadnjo tekmo kvalifikacij za nastop na decembrskem evropskem prvenstvu, se je znašla v hudi godlji. Celotna ekipa je namreč ostala brez prtljage, ki ni prispela z njo iz Frankfurta do Minska. Bržkone bo prispela šele v času tekme, delegat tekme in beloruska delegacija pa nimajo nikakršnega posluha za kratko prestavitev tekme.

 

Po prijetni poti od zgodnjih jutranjih ur iz Podčetrtka do letališča v Ljubljani in prek Frankfurta do Minska je slovenska odprava doživela šok na letališču v beloruski prestolnici. Nobena izmed 30 potovalnih torb namreč ni "našla poti" do končne destinacije. Ekipa s selektorjem Ivico Rimanićem na čelu se je po čakanju in pregovarjanju z veliko zamudo nato odpravila na prizorišče, v 200 kilometrov oddaljeni Mogiljev. Kdaj bo prtljaga prispela, ni jasno! Ekipa je ostala brez treninga pred ključno tekmo kvalifikacij za nastop na Euru 2010, brez vseh osebnih stvari, maser in fizioterapevt pa brez pripomočkov za skrb za zdravstveno stanje deklet. Delegat belorusko-slovenskega obračuna ter beloruska delegacija pa niso želeli slišati ničesar o prestavitvi tekme.

 

Na tehničnem sestanku, ki se ga je seveda udeležil tudi slovenski selektor Ivica Rimanić, delegat in beloruski predstavniki niso hoteli slišati ničesar o morebitni prestavitvi tekmi. Niti za minuto. Organizatorji so dejali, da bodo zagotovili drese, slovenski delegaciji pa so dejali, da lahko kupi copate in ostalo športno opremo v nedeljo zjutraj v trgovini …

Kako bo Slovenija odigrala obračun, je vprašanje, saj so morala dekleta in vodstvo v nakup tudi najbolj osnovnih higienskih pripomočkov. Ostale so brez treninga, misli pa so usmerjene v vse kaj drugega kot tekmo.

Tekma pa vendarle bo, saj kot pravijo organizatorji, je ne morejo prestaviti zaradi prevelikih vložkov, televizijskega prenosa in ker v dvorani v Mogiljevu pričakujejo preveliko število ljudi. Obračun se bo začel po načrtu, ob 15. uri. Slovenija si ne sme privoščiti poraza z več kot devetimi goli, saj se je prvi obračun med Slovenijo in Belorusijo končal z izidom 30:21. 

Kvalifikacije za EP 2010 - ženske