30. 5. 2010

Slovenska reprezentanca vendarle dobila večino svoje prtljage v Mogiljevu

Ženska članska reprezentanca Slovenije bo vendarle lahko normalno odigrala zadnjo kvalifikacijsko tekmo v skupini 4 proti Belorusiji, ki odloča o nastopu na evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem. V hotel v Mogiljevu so ji namreč ponoči le dostavili večji del izgubljene prtljage.

Negotovost slovenske ekipe, ki niti ni vedela, kako bo lahko stopila na parket dvorane v Mogiljevu na zadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem Euru, se je zjutraj le končala. Potem ko so nekje v Evropi izgubili celotno prtljago (30 kosov) slovenske ekipe, so jo ponoči našli in dostavili v hotel v mesto 200 kilometrov iz Minska. Slovenske igralke so bile ob novici navdušene, a hkrati zgrožene, kako se je vse skupaj lahko pripetilo. Od tega trenutka naprej pa so njihove misli le v obračunu z Belorusijo, proti kateri sicer lahko izgubijo, a ne z več kot devetimi goli razlike.

Tekmo bodo lahko odigrale v svojih, nacionalnih dresih, ter v vsej svoji opremi. Obračun se začne ob 15. uri po slovenskem času. Ena vstopnica v skupini 4 je že oddana, saj na Euro potujejo Nemke. Drugo mesto pa bo določil prav obračun v Belorusiji.

Kapetanka Vesna Puš je pred tekmo sila pozitivno nastrojena: "Nikoli še nisem bila v takšnem položaju. Da bi cela ekipa ostala brez prtljage, kje pa. A sedaj nimamo kaj, s tem se ne obremenjujemo, na igrišču jim bomo vrnile milo za drago. Poti nazaj ni, v tekmo moramo stopiti maksimalno, odigrati kot znamo. Če pa se nam ponovi scenarij iz Novega mesta, bo polom."