4. 7. 2007

Kadetinje v boju za razvrstitev od 9. do 16. mesta na EP na Slovaškem ugnale Romunke

Slovenija – Romunija 28:25 (13:10)
Bratislava – Sodnika: Guyot in Stalder (Švica).
Slovenija: Šoberl (1 obramba), Pikl (18 obramb); Gros, Vidic 2, Toš, Panger, Gregorc 2, Ahlin 5, Okleščen 4, Kogovšek 3, Mavsar, Gerič 1, Sivka 4, Ovsenek, Koren 7.
Romunija: Voicu (15 obramb), Petrescu (1 obramba); Adespi Molnar 3, Nan, Negoita 2, Sas 2, Marinean 8, Malac, Chelaru 2, Anghelina, Gridean, Dincu, Pop 7, Lopataru.

Varovanke trenerke Bernarde Pohleven so dosegle prvo zmago na EP za kadetinje, ki se v teh dneh odvija v Bratislavi. V boju za razvrstitev od 9. do 16. mesta so ugnale vrstnice iz Romunije, sinoči pa so se pomerile še z Ukrajino. Mlade Slovenke so že v prvem polčasu imele pet zadetkov prednosti (12:7), v drugem so se Romunke približale le na zadetek zaostanka (20:21), a je bila v naši izbrani vrsti izjemno razpoložena vratarka Piklova, ki je zbrala kar 18 obramb. V primeru zmage nad Ukrajino se bo Slovenija borila za 11. mesto. V boju za kolajne najbolj kaže Rusiji, Franciji, Nizozemski in Španiji. To so reprezentance, ki se bodo bržčas uvrstile v polfinale.