6. 6. 2010

Budućnost v finalu regionalne lige premagala Hypo, Krim Mercator izgubil za tretje mesto

V finalu zaključnega turnirja najboljše četverice regionalne lige v Podgorici sta igrala Budućnost in Hypo, uspešnejše pa so bile Črnogorke, ki so na domačem igrišču slavile s 30:29. Na tekmi za končno tretje mesto je Podravka Vegeta premagala Krim Mercator s 36:32.

 

Končni vrstni red: 1. Budućnost, 2. Hypo, 3. Podravka Vegeta, 4. Krim Mercator.

 

V finalu je Budućnost na domačem igrišču z minimalno razliko premagala gostje z Dunaja in po nedavni evropski lovoriki (pokal pokalnih zmagovalk) osvojila še naslov zmagovalca regionalne lige. V zelo enakovredni tekmi je bil izid nazadnje izenačen pri 29:29, nato pa so gostiteljice, pri katerih so bile najučinkovitejše Katarina Bulatović (9 zadetkov), Marija Jovanović, Jovanka Radičević in Majda Mehmedović (po 4) dosegle zmagoviti zadetek. Hypo (Alexandra Priscila Do Nascimento in Marion Limal po 7) se je tako moral zadovoljiti s končnim drugim mestom, v tolažbo pa mu ostane dejstvo, da je imel v svojih vrstah Alexandro Priscilo Do Nascimento, najučinkovitejšo igralko zaključnega turnirja v Podgorici (20) in letošnje celotne regionalne lige. Na tekmi za tretje mesto je Podravka Vegeta premagala Krim Mercator s 36:32, najboljša igralka pri Hrvaticah pa je bila Andrea Penezić, ki bo v naslednji sezoni nosila dres kluba z Galjevice.

 

V prvem polfinalu sta se pomerila Podravka Vegeta (Hrvaška), ki je branila naslov zmagovalca regionalne lige iz minule sezone, in avstrijski Hypo, ki je po rednem delu zasedel četrto mesto. Tekma se je končala z nepričakovano visoko zmago avstrijske ekipe (36:26), pri kateri je s trinajstimi zadetki blestela Brazilka Alexandra Priscila Do Nascimento. Poleg prve strelke letošnje regioanlne lige sta bili v Hypovih vrstah zelo učinkoviti še Erika Kis-Matene Kirsner (7 zadetkov) in Daniela De Oliveira Piedade (6), za hrvaške prvakinje pa so največ zadetkov dosegle Ivana Petković (6), Andrea Penezić in Maja Zebić (po 5).

 

V dvorani Morača v Podgorici se je na drugi polfinalni tekmi med Budućnostjo in Krimom Mercatorjem zbralo samo 200 gledalcev, ki so videli zmago gostiteljic z 32:28. Igralsko oslabljena dekleta z Galjevice, ki že nekaj tednov niso imele resnejše preizkušnje na igrišču, so se dobro upirala Črnogorkam, ki so prejšnji mesec osvojile evropski pokal pokalnih zmagovalk. Največji strelski delež k uspehu Budućnosti je prispevala Katarina Bulatović z devetimi zadetki (pet jih je dosegla Ana Đokić, štiri pa Marija Jovanović), medtem ko sta bili v ekipi trenerke Marte Bon najučinkovitejši Andrea Lekić in Ljudmila Bodnjeva, ki sta po šestkrat zadeli črnogorsko mrežo.

 

 

Spored zaključnega turnirja:

 

 

Sobota, 5. junija:

 

Polfinale:

 

Podravka Vegeta – Hypo 26:36 (13:18)

 

Budućnost – Krim Mercator 32:28 (14:12)

 

 

Nedelja, 6. junija:


za 3. mesto: Podravka Vegeta - Krim Mercator 36:32 (18:15)

 

finale: Budućnost - Hypo 30:29 (17:15)